Jablkový reliš s mätou

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Jablkový reliš s mätou

Šéfkuchár Vladko Morochovič čaroval v kuchyni s jablkami. Pripravil aj reliš s mätou, ktorý je vhodný ako doplnok k mäsu, rybám a ryži. Tu je recept.

Suroviny:

200 g cibule

1 menšia čili paprička bez semien

1 lyžička soli

1 lyžička dijonskej horčice

1 lyžička medu

½ lyžičky mletej škorice

¼ lyžičky mletého muškátového kvetu

100 g trstinového cukru

200 ml jablčného octu

1 hrsť na jemne pokrájanej mäty

 

Postup:

Cibuľu a čili papričku nasekáme na drobno. Spolu so soľou a ostatnými koreninami, cukrom a octom privedieme k varu. 10 minút varíme. Pridáme ošúpané jablká pokrájané nadrobno. Varíme 10 minút, pridáme nasekanú mätu. Hotový reliš podávame k jedlu alebo zavaríme.  

Iné zaujímavé recepty nájdete v priloženom videu.

Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia