Plnená paprika. Gizka ju varila prvýkrát pre prezidenta

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Plnená paprika. Gizka ju varila prvýkrát pre prezidenta

Plnená paprika. Typické jedlo pre juhovýchodnú Európu. Je populárne nielen na Slovensku, ale aj Česku, Maďarsku, Bulharsku, Macedónsku, Srbsku, Chorvátsku i Slovinsku.

Je to určite jedlo detstva a určite nám dáte za pravdu, že najlepšie ho robila vaša stará mama. Vôňa paradajok, papriky a mletého mäsa vždy evokuje leto a prázdniny na dedine u starkej. Jej v príprave trošku náročná, ale žiadny jedák ňou nepohrdne.

Ingrediencie
1 kg pasírovaných paradajok
800 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie..)
200 g ryže
2 vajcia
6 zelené čerstvé papriky
50 g tuku
4 PL polohrubej múky
4 PL kryštálového cukru
1 KL pizzového korenia
5 zrniečok nového korenia
1 KL oregana
1 KL bazalky
soľ, mleté čierne korenie.

Postup
Predvarenú a vychladenú ryžu zmiešame s mäsom a vajciami, osolíme, okoreníme.  Mäsovou zmesou naplníme papriky a zo zvyšku vytvarujeme malé guľôčky.  Z tuku a múky spravíme svetlú zápražku, pridáme koreniny a cukor. Zalejeme litrom vody a pasírovasnými paradajkami.

Za stáleho miešania omáčku prevaríme. Znížime intenzitu ohňa, pridáme mäsové guľky a papriky. Varíme ďalších 30-35 min.

Podávame s chlebom, knedľou alebo varenými zemiakmi. Ale nemusíte, dá sa jesť iba tak, bez ničoho.

Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia