Zuzka Skopálová využíva schopnosť čarovať aj pri varení

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Zuzka Skopálová využíva schopnosť čarovať aj pri varení

Zuzana Skopálová je normálna mama, ktorá rada varí, pečie a najradšej má slovenskú kuchyňu. Pri dvoch deťoch sa naučila prispôsobiť ju ich chutiam. Sama má radšej slané ako sladké. Pri jej zvŕtaní sa v kuchyni však zistíte aj to, že z čias jej hereckých začiatkov, keď stvárňovala princezné, jej ostala schopnosť čarovať, čo využije aj pri varení.

NEPODARENÝ PRELET (polievka)
Suroviny:
bažant
zeler
pór
6 ks mrkvy
5 ks petržlenu
petržlenová vňať
šafran
cibuľa
čierne korenie, soľ

Postup:
Do studenej vody dáme variť mäso, pridáme zeleninu, soľ, korenie a varíme približne 2 hodiny. Podávame s rezancami.


KONIEC JEDNÉHO PAROHÁČA (Steaky pre 4 osoby)
Suroviny:
800 g hovädzej sviečkovej

Postup:
Na zohriatu panvicu dáme steak a pečieme z oboch strán podľa chuti prepečené alebo médium.

KNEDĽA pre 4 osoby:
Suroviny:
2 dcl mlieka
12 ks rožkov
cibuľa
petržlenová vňať
soľ
2-3 vajcia
korenie

Postup:
Nakrájané rožky zalejme mliekom, pridáme ostatné ingrediencie a zmes dame v tvare šulca do potravinovej fólie.
Varíme v horúcej vode približne 20 minút.

OMÁČKA
Suroviny:
2 pol. lyžice džemu
1 dcl červeného vína
škorica
badián


ZAJAČIA TERINA
Suroviny:
vykostený zajac
200 g kuracej pečene
200 g kuracích pŕs
150 g oravskej slaniny
rozmarín
soľ, čierne korenie
kapary
nové korenie
cibuľa
2 vajcia
200 g masla

Postup:
Orestujeme pečeň na cibuli. Zomelieme kuracie prsia, zajaca nakrájame na drobné kúsky a všetko pridáme okrem masla. Zmes dáme do srnčieho chrbta vyloženého fóliou. Na spodok dáme plátky slaniny, mäsovú zmes zalejeme maslom a prekryjeme slaninkou. Pečieme na 180 stupňoch trištvrte až hodinu. Vychladnuté podávame.

Koláč ČO OSTALO PO VLKOVI
Suroviny:
5 vajec
6 PL práškového cukru
2 PL hladkej múky

Plnka:
1/2 l mlieka
pudingu v prášku
60 g cukru
1 vanilínový cukor
ríbezľový džem
lesné ovocie

Postup:
Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme múku a sneh z bielkov. Zľahka premiešame, cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 160 stupňoch približne 30 minút.
Uvaríme puding, vychladnutý zmiešame s maslom. Upečený korpus stočíme, potom rozvinieme, potrieme ríbezľovým lekvárom, potom pudingovým krémom a znova ríbezľovým lekvárom. Napokon pridáme lesné ovocie.
Stočíme a necháme chladnúť. Podávame so šľahačkou a lesným ovocím.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia