Varená hovädzina na soľnohradský spôsob

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Varená hovädzina na soľnohradský spôsob

Suroviny:
1 kg hovädzieho alebo teľacieho mäsa
soľ
celé korenie
1-2 mrkvy
1 petržlen
30 g zeleru
1 malý pór
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
pažítka
muškátový oriešok
1 lyžica Podravky

Postup:
Hovädzie mäso vložíme do osolenej vriacej vody. Keď voda opäť zovrie, z povrchu odstránime zrazeninu, znížime teplotu a mäso varíme domäkka. Medzitým očistíme mrkvu, petržlen, zeler, pór, cibuľu a narežeme na väčšie kúsky. Zeleninu a cesnak pridáme do vývaru spolu s bobkovým listom, korením a Podravkou. Posolíme a dovaríme na miernom ohni. Uvarené mäso vyberieme, mäsový vývar precedíme a dochutíme nastrúhaným muškárovým orieškom. Mäso pokrájame na plátky, poukladáme na vopred zohriate taniere, prelejeme vývarom a posypeme nasekanou pažítkou.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia