Medailóny s citrónom

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Medailóny s citrónom

Suroviny:
600 g bravčového mäsa
0,5 dcl oleja
1 citrón
soľ
biele korenie
10 g múky
1 dcl bieleho vína
1,5 dcl sladkej smotany
20 g masla
petržlenová vňať
1 lyžica Podravky

Postup:
Mäso rozrežte na menšie medailóny. Vyklepte, posypte trochou soli, Podravky, pokvapkajte citrónovou šťavou a votrite ju do mäsa. Medailónky nechajte trochu odstáť, posypte múkou a dajte piecť na horúci olej tak, aby strana posypaná múkou bola otočená smerom dole. Keď sú medailónky z obidvoch strán mierne upečené, podlejte ich vínom a nechajte dusiť. Pred koncom zamiešajte sladkú smotanu a trochu citrónovej šťavy, mleté korenie a pridajte ešte trochu Podravky. Všetko spolu povarte a na konci primiešajte maslo. Potom medailónky položte na zohriaty tanier a prelejte šťavou. Na každý medailón položte kocky citrónu vyváľané v nadrobno nakrájanej petržlenovej vňati.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia