Anka Šišková je vychýrená svojou vynikajúcou kuchyňou

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Anka Šišková je vychýrená svojou vynikajúcou kuchyňou

Na prvý pohľad krehké žieňa má za sebou ťažké životné skúšky. Život Anku Šiškovú naučil, že konflikty nič nevyriešia a preto od nich dáva ruky preč. V kuchyni však problémy nepozná. Aj medzi svojimi priateľmi je vychýrená svojou vynikajúcou kuchyňou. Nové recepty hľadá neustále a najradšej pripravuje kvalitné mäso, domáce a provensálske špeciality. V relácii Bez servítky predstavila svoju vlastnú špecialitu: morčacie stehno na hrozne.

FOIE GRAS (Predjedlo)
Suroviny:
500 g kačacej pečienky
1PL medu
zavárané hrušky

Postup:
Asi 1cm hrubé kúsky pečienky opečieme prudko na panvici. Vyberieme, pridáme lyžicu medu, 6 ks hrušiek a orestujeme. Na tanier uložíme kúsky pečienky, na to hrušky a polejeme medovou omáčkou.


PLÁVAJÚCE OBLÁČIKY (Polievka)
Suroviny:
kuracie mäso na polievku
500 g koreňovej zeleniny
cibuľa
1 l vody
čierne korenie
soľ
maslo

Postup:
Mäso a zeleninu povaríme, kým nezmäknú. Dochutíme čiernym korením a soľou, prípadne korením podľa chuti. Vývar podávme buď s rezancami alebo domácimi krupicovými knedličkami.


SUCRE DINDE (Hlavné jedlo)
Suroviny:
vykostené morčacie stehno
strapec hrozna
4 plátky slaniny
2 cibule
maslo

Postup:
Stehno trochu posolíme a dáme do zapekacej misy, naukladáme slaninu a hrozno a prikryjeme. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 2 hodiny na 180 stupňov. Podávame s ryžou.


CHOCOLATE  L´AMORE  (Dezert)
Suroviny:
4 vajcia
4 PL práškového cukru
2 horké čokolády
0,5 dcl mlieka
2 PL kakaa
1 maslo
7 PL hladkej múky
prášok do pečiva

Postup:
Žĺtka vyšľaháme s maslom a cukrom, pridáme čokoládu roztopenú v mlieku, vyšľaháme bielka, zľahka premiešame a pridáme kakao aj s múkou a práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme asi 30 min na 190 stupňov. Ozdobíme na tanieri horúcim ovocím a šľahačkou.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia