18/04/2018
Šéfkuchár Peter Bracho vysvetlil ako ju pripraviť, aby ste nemali pľuzgiere.
05/04/2018
Jedlá z nich pripravovali v Teleráno noví kuchári.
14/04/2018
Nechýbalo ani pre nás netradičné predjedlo a zelený boršč.
Na prvý pohľad krehké žieňa má za sebou ťažké životné skúšky. Život Anku Šiškovú naučil, že konflikty nič nevyriešia a preto od nich dáva ruky preč. V kuchyni však problémy nepozná. Aj medzi svojimi priateľmi je vychýrená svojou vynikajúcou kuchyňou. Nové recepty hľadá neustále a najradšej pripravuje kvalitné mäso, domáce a provensálske špeciality. V relácii Bez servítky predstavila svoju vlastnú špecialitu: morčacie stehno na hrozne.
FOIE GRAS (Predjedlo)
Suroviny:
500 g kačacej pečienky
1PL medu
zavárané hrušky
Postup:
Asi 1cm hrubé kúsky pečienky opečieme prudko na panvici. Vyberieme, pridáme lyžicu medu, 6 ks hrušiek a orestujeme. Na tanier uložíme kúsky pečienky, na to hrušky a polejeme medovou omáčkou.
PLÁVAJÚCE OBLÁČIKY (Polievka)
Suroviny:
kuracie mäso na polievku
500 g koreňovej zeleniny
cibuľa
1 l vody
čierne korenie
soľ
maslo
Postup:
Mäso a zeleninu povaríme, kým nezmäknú. Dochutíme čiernym korením a soľou, prípadne korením podľa chuti. Vývar podávme buď s rezancami alebo domácimi krupicovými knedličkami.
SUCRE DINDE (Hlavné jedlo)
Suroviny:
vykostené morčacie stehno
strapec hrozna
4 plátky slaniny
2 cibule
maslo
Postup:
Stehno trochu posolíme a dáme do zapekacej misy, naukladáme slaninu a hrozno a prikryjeme. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 2 hodiny na 180 stupňov. Podávame s ryžou.
CHOCOLATE L´AMORE (Dezert)
Suroviny:
4 vajcia
4 PL práškového cukru
2 horké čokolády
0,5 dcl mlieka
2 PL kakaa
1 maslo
7 PL hladkej múky
prášok do pečiva
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s maslom a cukrom, pridáme čokoládu roztopenú v mlieku, vyšľaháme bielka, zľahka premiešame a pridáme kakao aj s múkou a práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme asi 30 min na 190 stupňov. Ozdobíme na tanieri horúcim ovocím a šľahačkou.