Zuzana Tlučková: Varí humoristka ´vtipnú kašu´?

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Zuzana Tlučková: Varí humoristka ´vtipnú kašu´?

Zuzana Tlučková miluje maminu kuchyňu: segedínsky guláš, plnenú papriku, csirke paprikás s haluškami, fazuľovú polievku s klobásou, prívarok z fazuľových strúčikov a šišky. No pre svojich hostí si pripravila pravé prešporácke hody: svoj deň venovala rakúsko-uhorskej kuchyni. Veď nie nadarmo bola stálica slovenskej komediálnej scény, slovenským hlasom seriálovej rakúskouhorskej cisárovnej Sissi.

KAČACIE PATÉ
Suroviny:
450 g tmavej kačacej pečene
300 g zaváraných brusníc
soľ
čierne korenie
50 ml smotany na šľahanie
10 g želatína plátky
300 ml červeného vína
tymián
toastový chlieb
cibuľa

Postup:
Na cibuli udusíme očistenú pečeň a ešte teplú dáme do mixera, pridáme brusnice, soľ a korenie. Do teplej hmoty pridáme želatínové plátky a smotanu. Potom nalejeme do formy a necháme vychladnúť. Z vína, cukru a želatíny uvaríme zmes, ktorú vylejeme do formy. Po vychladnutí máme vínovú želatínu, ktorú podávame spolu s paté.


KURACÍ PAPRIKÁŠ

Suroviny:
kuracie mäso
cibuľa
soľ
čierne korenie
červená mletá paprika
paradajka
paprika pecerka
paprika pálivá

Postup:
Na oleji speníme cibuľu a pridáme rozporcované kura, sprudka opečieme a vyberieme. Potom vložíme nakrájanú paradajku, papriku a korenie a mierne podusíme. Znova vložíme kura, ktoré osolíme, podlejeme a dusíme do mäkka. Kura vyberieme a zeleninu prepasírujeme cez sitko. Kura podávame s haluškami.

Halušky:
Suroviny:
600 g polohrubej múky
2 vajcia
70g masla
soľ
mlieko

Postup:
Zo surovín vymiešame zmes, ktorú cez "haluškovník" nahádžeme do vriacej vody. Necháme povariť 12 až 15 minút, scedíme a podávame s paprikášom.


GAŠTANOVÁ TORTA
Suroviny:
4 vajcia
3 balenia gaštanového pyré
2 smotany na šľahanie

Korpus:
Z bielkov vyšľaháme sneh a pyré vymiešame so žĺtkami, potom spojíme so snehom, vylejeme do tortovej formy a necháme piecť pri 180 stupňoch cca 25 min.
Plnka:
Vyšľaháme šľahačku a spojíme so zvyšným gaštanovým pyré. Upečený korpus prerežeme, plát potrieme kyslejším džemom a natrieme polovicou plnky, na vrch položíme druhý plát, znova natrieme džemom a zvyšnou plnkou, tortu upravíme podľa fantázie a podávame

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia