Marta Sládečková: Príležitosť uvariť priateľom využije do poslednej sladkej bodky!

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Marta Sládečková: Príležitosť uvariť priateľom využije do poslednej sladkej bodky!

Marta Sládečková varí len vtedy, ak vie, že tým niekoho poteší. Variť len pre seba ju príliš nebaví. Obľúbeným jedlom sú bryndzové halušky a zemiakové placky, čiže klasická slovenská kuchyňa. Príležitosť uvariť svojim priateľom však využije do poslednej sladkej bodky!

BRYNDZOVÁ NÁTEIRKA
Suroviny:
bryndza
maslo
kyslá smotana
jarná cibuľka
mleté červená paprika
Postup:
Bryndzu zmiešame s maslom, pridáme červenú papriku a nadrobno nakrájanú mladú cibuľku. Zjemníme kyslou smotanou. Podávame s celozrnnou bagetou.


ZEMIAKOVÝ ŠALÁT

Suroviny:
zemiaky
mrkva
cibuľa
hrášok
kyslé uhorky
tatarská omáčka
majonéza
soľ
Postup:
Zemiaky varíme v šupke spolu s mrkvou. Po uvarení ošúpeme, pokrájame na malé kúsky. Rovnako nakrájame aj uhorky a cibuľu. Zemiakov treba dvakrát viac ako ostatných ingrediencií. Postupne dávame do misy vrstvu zemiakov, mrkvy, hrášku, cibule a uhoriek. Posolíme a opakujeme. Všetko premiešame, pridáme tatarskú omáčku, majonézu a premiešame. Ak treba, dochutíme vodou z uhoriek a hrášku. Podávame studené.


REZEŇ
Suroviny:
kuracie prsia
vajcia
nakladaná kapia
kukuričný škrob
sójová omáčka
soľ
Postup:
Prsia si nakrájame na tenké rezančeky, zmiešame s vajciami, kukuričným škrobom a sójovou omáčkou. Na záver pridáme prepláchnutú, vyžmýkanú a na malé kúsky nakrájanú kapiu. Z tejto hmoty formujeme lyžicou rezne, na panvici s rozpáleným olejom. Opražíme z oboch strán.


TVAROHOVÉ GUĽKY S LESNÝM OVOCÍM A SO ZMRZLINOU
Suroviny:
500 g tvarohu
3 vajcia
4 PL detskej krupice
1 PL práškového cukru
3 PL strúhanky
soľ
Postup:
Tvaroh vymiešame so žĺtkami, pridáme krupicu, soľ, cukor a strúhanku. Z bielkov si vyšľaháme sneh a jemne ho vmiešame do hmoty. Ak by bola hmota redšia, pridáme strúhanku. Tvarujeme guľky, ktoré vložíme do vriacej vody. Keď vyplávajú, vyberieme ich. Marta ich podáva s horúcim lesným ovocím a kopčekom vanilkovej zmrzliny.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia