Varená jahňacina so zeleninou

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Varená jahňacina so zeleninou

Suroviny:
1,5 kg jahňacieho mäsa
1 cibuľu
200 g mrkvy
100 g petržlenu
50 g zeleru
petržlenovú a zelerovú vňať
1 kg kapusty
500 g zemiakov
1 paradajku
2 strúčiky cesnaku
soľ
celé čierne korenie
1 lyžicu Podravky

Postup:
Jahňacinu dajte do teplej vody, pridajte cibuľu, ktorú ste predtým opiekli na platničke sporáku, niekoľko zrniečok čierneho korenia, trochu soli. Keď je jahňacina do polovice uvarená, pridajte zelerovú vňať, zeler, celú paradajku, celý petržlen a mrkvu. Potom pridajte kapustu rozkrojenú na štvrťky a zemiaky nakrájané na hrubšie plátky. Okrem tejto zeleniny môžete uvariť aj iný druh zeleniny, napr. hrášok, fazuľové lusky, karfiol, brokolicu, ktorú môžete podávať spolu s mäsom. Uvarenú jahňacinu opatrne vyberte z polievky, vyberte aj uvarenú zeleninu a polievku preceďte. (Ak pridáte ryžu, získate vynikajúcu jahňaciu polievku).
Z mäsa vyberte kosti a pokrájajte ho na kúsky. Mrkvu, zeler a petržlen pokrájajte na hranolčeky, spolu s ostatnou zeleninou poukladajte na teplú misu, zalejte trochou teplej polievky, podľa chuti posoľte a posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia