Rybie plátky so špagetami

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Rybie plátky so špagetami

Suroviny:
8 plátkov tresky
soľ
mleté čierne korenie
1-2 strúčiky cesnaku
5 lyžíc olivového oleja
1 dcl bieleho vína
citrónová šťava
140 g tenkých špagiet
4 dcl sladkej smotanky
100 g hlivy alebo 20 g čiernych hríbov
petržlenová vňať
1 lyžica Podravky

Postup:
Rybu najprv umyte, vysušte, posoľte, pridajte rozmačkaný cesnak, citrónovú šťavu a posypte Podravkou. Všetko dobre rozotrite. Kúsky poukladajte do ohňovzdornej nádoby na studený olej, zalejte vínom a pečte v trúbe asi 20 minút.
Špagety uvarte v slanej vode, ktorú po uvarení zlejte. Na panvicu nalejte sladkú smotanu a pridajte nakrájané hlivy (v pôvodnom recepte boli použité čierne hríby). Omáčku posoľte, varte 10-15 minút, aby sa všetko spojilo. Pred dovarením pridajte uvarené špagety.
Na zohriaty tanier poukladajte rybu spolu s prílohou z varených špagiet. Podľa chuti obložte a podávajte teplé.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia