31/05/2019
Je to aj zdravá zelenina a silné afrodiziakum.
31/05/2019
A k tomu v Teleráne pridal šéfkuchár Dano Karas aj pár rád ako ho kupovať.
28/03/2019
V Teleráne ich pripravovali tri dámy, ktoré majú bohaté skúsenosti.
Suroviny:
600 g hovädzieho mäsa na guláš
100 g údenej slaniny
150 g cibule
600 g zemiakov
400 g čerstvej papriky
1 dcl bieleho vína
Na marinádu:
5 lyžíc oleja
1 lyžica rasce
soľ
1 lyžica mletej červenej papriky
1-2 ks štipľavej papriky
3 strúčiky cesnaku
citrónová kôra
1 lyžica Podravky
Postup:
Mäso nakrájame na kocky a pripravíme si marinádu. Do oleja pridáme rozmačkaný cesnak, drtenú rascu, ktorú sme predtým trochu namočili, štipľavú papriku, postrúhanú citrónovú kôru, trochu soli a jednu lyžicu Podravky. Takto pripravenú marinádu pomiešajte s mäsom a nechajte minimálne hodinu odstáť. Cibuľu pokrájajte na tenké plátky, papriku na väčšie kúsky a zemiaky na plátky. Na dno ohňovzdornej nádoby poukladajte plátky slaniny, na to plátky zemiakov a kúsky papriky. Potom marinované mäso. Postup v rovnakom poradí opakujte, až kým miniete všetky suroviny. Nakoniec polejte olejom a zakryte. V trúbe zohriatej na 220 stupňov C pečte asi hodinu a pol. Po hodine pečenia opatrne premiešajte, zalejte vínom a pridajte vodu. Nechajte ešte zapiecť.