Domáci boršč

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Domáci boršč

Suroviny:
1 kg mladej hovädziny na polievku
1 kocka hovädzieho bujónu
1 menšia hlávka kapusty
500 g mrkvy
500 g zemiakov
500 g cvikly
150 g cibule
0,5 dcl octu
cukor
1 lyžica paradajkového pretlaku
bobkový list
petržlen
2 strúčiky cesnaku
2 dcl kyslej smotany
1 lyžica Podravky

Postup:
Do 2 litrov vody dajte variť mäso, pridajte soľ, bujón a lyžičku Podravky. Občas odstráňte penu z povrchu. Kým sa mäso varí, pripravte zeleninu. Cviklu pokrájajte alebo nahrubo postrúhajte, pridajte trochu octu a varte 25-30 minút. Nakrájajte kapustu, cibuľu nadrobno, zemiaky na kocky a mrkvu nastrúhajte nahrubo.
Keď je mäso uvarené, nakrájajte ho na rezance. Do mäsového vývaru pridajte kapustu a varte 10-15 minút. Potom pridajte zemiaky a ešte chvíľu varte. Na masle opečte cibuľu a mrkvu, pridajte paradajkový pretlak a všetko spolu varte. Potom zmes pridajte ku kapuste. Okoreňte mletým čiernym korením, bobkovým listom, cukrom a cesnakom. Nakoniec pridajte pokrájané mäso a všetko ešte krátko povarte. Borš posypte nakrájaným petržlenom a pridajte lyžičku smotany.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia