Pagáč s plnkou a so syrom

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Pagáč s plnkou a so syrom

Suroviny:
Na cesto:
500 g múky
2 lyžičky soli
40 g čerstvých kvasníc
1 lyžica cukru
0,5 dcl vody
1 dcl oleja
3 dcl jogurtu

Na plnku:
500 g polohrubého syra
2 petržlenové vňate
2 vajcia
1 lyžica Podravky

Postup:
Múku posoľte, do priehlbiny nalejte kvások, ktorý ste si predtým rozmiešali s trochou teplej vody a s cukrom. Kvások nalejte do cesta a nechajte odstáť pri izbovej teplote asi 10 minút. Potom postupne pridajte olej, jogurt a všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo hladké, stredne mäkké cesto. Nechajte ho prikryté vykysnúť na teplom mieste, aby zdvojnásobilo svoj objem.
Zatiaľ pripravíme plnku. Do rozmiešaných vajec pridajte Podravku, ešte raz dobre rozmiešajte a nalejte na hrubo postrúhaný syr. Vyberte taký druh syra, ktorý sa ľahko roztopí. Pridajte aj nakrájaný petržlen.
Vykysnuté cesto dajte na jemne pomúčenú dosku, nakrájajte na osem častí a každú časť vygúľajte na oválny tvar hdrúbky asi 1 cm. Kúsky poukladajte na miernene vymastený plech, potrite plnkou a do zlatožlta pečte asi 10-15 minút.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia