Gaštany na sladko i na slano

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Gaštany na sladko i na slano

S gaštanmi sme čarovali v Teleráne 12. novembra 2014...

LIEVANCE Z GAŠTANOVEJ MÚKY S BAZALKOVÝM TVAROHOM A PLÁTKOM TMAVEJ PEČENE 

Suroviny:
300 g  gaštanovej múky
200 ml   plnotučného mlieka
1ks vajce
soľ
čerstvo mleté korenie

20 g čerstvej bazalky
250 g tvarohu  (jemný, hrudkový)
soľ
mleté farebné korenie

200 g kačacej pečene
50 g kačaceho tuku – na vymastenie
soľ
mleté korenie

Postup:
Gaštanovú múku zmiešame spolu s mliekom, žĺtkom z vajíčka, dochutíme soľou a korením a vymiešame na hustejšie palacinkové cesto a necháme odpočinúť. Medzičasom si z bielka vymiešame tuhý sneh a postupne ho vmiešame do pripraveného cesta.
Na lievancovej panvici si zahrejeme tuk a vlejeme potrebné množstvo cesta. Opekáme z oboch strán do zlatista.

Lístky bazalky si nasekáme na jemné kúsky a zmiešame s tvarohom. Dochutíme soľou a korením a dáme vychladiť.

Pečeň osušíme a restujeme na malom množstve kačacieho tuku, pred dokončením osolíme, okoreníme.

PEČENÉ KAČACIE PRSIA NA ČOKOLÁDOVEJ OMÁČKE S GLAZOVANÝMI GAŠTANMI, PODÁVANÉ SO ZEMIAKOVÝM MUFFINOM 
Suroviny:
800 g   kačacích pŕs
kačací tuk
soľ
korenie
tymián

100 g čokolády 70%
200 ml červeného vína
150 g gaštanov
100 g cukru

Postup:
Kačacie prsia osušíme osolíme, okoreníme a narežeme na strane kože v tvare kosoštvorca. Na panvici si zahrejeme tuk a opekáme prsia najskôr kožou dole, aby sa nám vyškvaril prebytočný tuk a mali sme chrumkavú kožu. Prsia otočíme a opekáme na nízkej teplote, alebo vložíme do rúry a pečieme na 160°C približne 7 minút.

Na panvicu vlejeme olej, pridáme cukor a vytvoríme si svetlý karamel. Podlejeme červeným vínom, necháme mierne zredukovať a vložíme uvarené gaštany. Všetko premiešame a necháme mierne zahrievať.

Očistené zemiaky si nastrúhame, osolíme, okoreníme, pridáme vajce a zahustíme múkou. Vymiešame na hustejšie cesto a vlievame do formy na muffiny, vymastený kačacím tukom.

GAŠTANOVÁ TORTA S BRUSNICOVOU SMOTANOU 
Suroviny:
250 g gaštanového pyré
200 g vajce
100 g brusnicového džemu
150 g kyslej smotany

Postup:
Žĺtka vyšľaháme s gaštanovým pyré do penista (šľaháme aspoň 5-7minút). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do gaštanovej zmesi. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom. Pečieme na 160 stupňov cca 25 minút.

Kyslú smotanu zmiešame s brusnicami a dochutíme cukrom.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia