Raňajky + obed = brunch

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Raňajky + obed = brunch

Varili sme v Teleráne

KRÉMOVÁ ZELENINOVÁ POLIEVKA (bezlepková & bezlaktózová):
Suroviny:
1 šálka póru (cca ½)
2 stredne veľké mrkvy
2 zemiaky
½ šálky hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
maslo (oliv. olej pre bezlaktózovú verziu)
soľ, štipka korenia
štipka muškátového orieška
½ bio sójovej smotany
prípadne bio detský bujón na dochutenie
chlebové krutóny


MRKVOVÁ TORTA

Veľký KORPUS:
3 veľké mrkvy (2 šálky nastrúhanej)
1 šálka (2dcl) olivového oleja
¾ šálky hnedého cukru
3 veľké vajcia
1 a ½ šálky špaldovej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
½ ČL nastrúhaného muškátového orieška
½ ČL soli, 1 a ½ ČL medovníkového korenia
PLNKA:
250 g vanilkového jogurtu
750 g bio tvarohu
2 PL medu
1 a ½ PL javorového sirupu
2 ČL vanilkového prášk
Ľubovoľné ovocie na dozdobenie – napr. maliny / jahody / kiwi

Postup:
Rúru predhriať na 200 C. V miske zmiešame olej s cukrom, pridáme vajcia, potom múku, PdP, muškátový oriešok, soľ a medovníkové korenie. Nakoniec zamiešame mrkvu a dáme piecť na 20 minút.
Plnka – zmiešame všetky suroviny. Tortu po upečení a vychladnutí rozkrojíme napoly, natrieme polovicou plnky a zvyšok natrieme navrch a dáme na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Dozdobíme ovocím podľa chuti a fantázie.

NÁTIERKY
Guacamole – avokádová nátierka
2 mäkké avokáda
šťava z ½ limetky
1 paradajka - ošúpaná
1 ČL koriandrovej vňate
1 PL jarnej cibuľky
Chlieb

Bryndzová nátierka
250 g čerstvej bryndze
1 biely jogut
½ šálky jarnej cibuľky
1 ČL mletej rasce
3 ČL mletej červenej papriky

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia