Exfarmárka Martina Štetiarová rada experimentuje

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Exfarmárka Martina Štetiarová rada experimentuje

Martina Štetiarová je nám známe zo šou Farma. Vyštudovala herectvo v Ríme, pracovala v talianskej TV, kde sa zviditeľnila účinkovaním v rôznych programoch. Svoju kariéru skúša rozbehnúť aj na Slovensku. Sníva o tom, že raz bude moderovať počasie. Okrem toho je strieborným Dievčaťom leta 2012. Po odchode z Farmy je Martina bohatšia aj o nepríjemné skúsenosti.  Počítala s tým, že v šou ju čaká tvrdá práca, ale jej predstavy o pobyte na statku boli poriadne odlišné od reality. Dlho v šou nepobudla, domov išla po týždni účinkovania, pretože prehrala v dueli. V šou stratila 5 kíl zo svojej hmotnosti.


KOLIBA PARADISO (Predjedlo)
Suroviny:
800 g talianskych cestovín
200 g syra "pecorino"
150 g špargle
200 g paradajok
cibuľa
slaninka
olivový olej

Postup:
Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme nasekanú cibuľu a slaninku a spolu ich opražíme. Medzitým uvaríme špargľu a nakrájame ju na panvicu. Cherry paradajky nakrájame na štvrťky a tiež ich pridáme na panvicu. Cestoviny uvaríme a aj tie pridáme na panvicu a všetko spolu premiešame. Pridáme nastrúhaný syr "pecorino" a ihneď podávame.


TORRO NATURALE (hlavné jedlo)
Suroviny:
800 g mäsa z mladého býka
olivový olej
balzamikový ocot
strúhanka
soľ
čierne korenie
syr "parmezán"
syr "pecorino"

Postup:
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a ponoríme ho do misky, kde sme zmiešali balzamikový ocot s olivovým olejom. Do samostatnej misky vložíme strúhanku s postrúhanými syrmi. Mäso obaľujeme v strúhanke, pričom ho pritláčame, aby sa naň syrová strúhanka čo najlepšie prichytila. Pečieme na sucho bez oleja a podávame s ľubovoľnou prílohou.


MORSKÉ VLNY (dezert)
Cesto:
4 vajcia
9 PL studenej vody
postrúhaná kôra z celého citróna
300 g cukru
300 g múky
1 prášok do pečiva

Krém:
6 žĺtkov
1 l mlieka
7 PL cukru
5 PL múky
čokoláda na varenie
citrón
hrnček kávy
rum

Postup:
Vymiešame 4 vajcia, pridáme 9 lyžíc vody a kôru z citróna, pridáme cukor a následne i múku a prášok do pečiva a všetko poriadne zamiešame. Vymastíme si bábovkovú formu, vysypeme ju múkou, nalejeme do nej cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 minút.

Pri príprave krému najskôr uvaríme liter mlieka, vymiešame žĺtka s cukrom, múkou a citrónovou kôrou a do zmesi primiešame horúce mlieko. Varíme, kým zmes nezhustne.

Piškótové cesto po upečení natrháme a namáčame do kávy a rumu, vytlačíme z neho prebytočné tekutiny a ukladáme na plech. Cesto následne potrieme krémom a nakoniec posypeme postrúhanou čokoládou. Dezert môžeme aj vrstviť - na vrstvu krému opäť uložíme cesto a opäť krém.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia