Farmár Ján Strausz sa predviedol! On sám hocičo do úst nedá!

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Farmár Ján Strausz sa predviedol! On sám hocičo do úst nedá!

Bývalý farmár Ján Strausz  je človek, ktorý nemusí fyzicky pracovať... Jeho motto je: "Zariaď si život tak, aby si nemusel robiť.“ Na Farmu má dobré spomienky. Zo súťaže bol po štyroch týždňoch vyradený, lebo neustále porušoval pravidlá. Napríklad navštívil duelantské búdky, terorizoval súťažiacich a ako sluha jedol a pil pri stole, opíjal sa... Niekoľko rokov hrával futbal, jeho obľúbeným číslom bola desina, ktorú veľakrát využíval aj pri iných životných situáciách. Nevarí často, ale občas navarí svojej priateľke. Baví ho to, pretože frajerka si jeho jedlo pochvaľuje. Ján je navonok drsný, no vo vnútri „vie byť veľký srdciar“. V jedle je vyberavý  a len tak niečo do úst nedá.

BRUSNICE NA DIVOKO (predjedlo)
Suroviny:
200 g brusníc
5 konzerv ľubovoľnej paštéty
toastový chlieb
Postup:
Toasty opečieme, paštétu vyklopíme na tanierik, ozdobíme brusnicami a podávame.

MLIEČNA DRÁHA (polievka)
Suroviny:
250 g tmavej fazule
údené koleno
500 ml smotany na varenie
3 zemiaky
3 strúčiky cesnaku
soľ
majorán
korenie
1 PL olivového oleja
4 PL hladkej múky
bobkový list
ocot
Postup:
Fazuľu namočíme deň pred varením. Vodu, v ktorej bola namočená, zlejeme a fazuľu prepláchneme. Pripravíme si všetky suroviny a dáme variť fazuľu s údeným kolenom. Keď je mäsko uvarené, vyberieme ho a nakrájame na kocky. Polievku solíme až keď je fazuľa hotová a opatrne, pretože údené mäso zvykne byť slané. Vložíme zemiaky nakrájané na kocky a ďalej varíme. Rozmiešame si smotanu na varenie a hladkú múku, vylejeme do polievky a necháme prevrieť. Keď je polievka hotová, dochutíme ju rozdrveným cesnakom a prípadne olivovým olejom.


PRÍŠERA Z JAZERA
 (hlavné jedlo)
Suroviny:
1 kg sumca
tymián
olivový olej
soľ
čierne korenie
cesnak
Postup:
Z oleja, tymiánu, soli, čierneho korenia a popučeného cesnaku vymiešame marinádu a natrieme ňou celého sumca, uloženého na pekáči. Sumca následne pečieme 90 minút pri 180 stupňoch. K sumcovi podávami ľubovoľnú prílohu, najlepšie zeleninovú.


LUXUS (dezert)
Suroviny:
1 kypriaci prášok
120 g masla
200 g horkej čokolády
100 g práškového cukru
40 g hladkej múky
4 vajcia
1 vanilkový cukor
200 g lesného ovocia
Postup:
Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme na penu, zľahka všetko premiešame. Formičky na fondanty alebo šálky vytrieme maslom. Čokoládovú hmotu rozdelíme do 8-mich šálok, uložíme ich na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 7 minút. Následne fondanty necháme chvíľu postáť a vyklepeme ich na tanieriky. Na panvici zohrejeme mrazené ovocie a zmiešame ho s cukrom a trochou vody. Koláčiky posypeme práškovým cukrom a podávame.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia