Krokety z ráčikov

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Krokety z ráčikov

Suroviny:
700 g čerstvých ráčikov
8 dcl vody
80 g múky
40 g masla
1 lyžica strúhanky
2 žĺtka
čierne korenie
soľ
vajce
strúhanka a obaľovanie
olej na vyprážanie
1 lyžica Podravky

Postup:
Do ôsmich dcl vriacej vody pridajte Podravku, umyté ráčiky a na miernom plameni varte 5 minút. Potom vývar zlejte a odložte.
Z ráčikov odstráňte krunier, mäso nechajte vychladnúť a potom nadrobno pokrájajte. Obal z ráčikov dajte znova do vývaru a varte ešte 20-30 minút. Na rozohriatom masle mierne opečte múku a pridajte asi 2,5 dcl vychladnutého a precedeného vývaru. Za stáleho miešania varte až do zhustnutia, kým sa nevytvorí hladká jednoliata zmes, a pridajte ráčiky. Potom pridajte mleté čierne korenie, trochu posoľte a nechajte vychladnúť. Pridajte vyšľahané žĺtky a strúhanku. Zo zmesi vytvarujte krokety alebo guľky vo veľkosti orecha. Obaľte ich v rozšľahanom vajci, strúhanke a na dobre rozohriatom oleji opečte do zlatožlta. Podľa chuti môžete použiť aj zmes olivového a slnečnicového oleja. Krokety poukladajte na kuchynský pijavý papier, aby vsiakol prebytočný tuk.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia