Gizka opäť v kurze: Lacno a rýchlo

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Gizka opäť v kurze: Lacno a rýchlo

Varili sme v Teleráne 20. februára 2015...

VAJÍČKOVÁ POLIEVKA
Suroviny:
8 vajec
1 l mlieka
2 kocky Masoxu
4 bobkové listy
4 PL oleja
3 PL polohrubej múky
soľ, korenie a ocot podľa chuti
Postup:
Z oleja a múky spravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody a 1 l mlieka.
Pridáme bobkové listy, masoxové kocky, soľ, korenie a varíme asi 5 min.
Polievku ochutíme octom a pridáme do nej uvarené, na kocky nakrájané vajcia.

KRUPICOVÉ REZANCE
Suroviny:
500 g širokých rezancov
100 g oleja alebo masti
100 g hrubej krupice
soľ
Postup:
Rezance vyvaríme v slanej vode.
Na tuku opražíme krupicu do zlatova a nalejeme na ňu 1,5 dl vody.
Premiešame ju a prikryjeme, aby nabobtnala; osolíme. Pridáme rezance.
Podávame s kyslou kapustou.

TVAROHOVÝ ZÁVIN
Suroviny:
1 balenie lístkového cesta
500 g tvarohu
2 vajcia
100 g kryštálového cukru
2 vrecúška vanilkového cukru
4 PL detskej krupice
4 PL strúhaného kokosu
1 KL nastrúhanej citrónovej kôry
2 väčšie jablká
Postup:
Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré rozvaľkáme.
Vajcia vymiešame s cukrom; pridáme kokos, krupicu, tvaroh a citrónovú kôru.
Ošúpeme jablká, nakrájame ich na menšie kocky a pridáme do plnky.
Tú rozdelíme na 2 časti, naplníme nimi cesto, zvinieme a pečieme v rúre, vyhriatej na 180°C asi 20 min.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia