Inšpirujte sa pôstnymi jedlami

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Inšpirujte sa pôstnymi jedlami

ZELENINOVÝ TART S LÍSTKOVÝM CESTOM A HUBAMI
Suroviny:
300 g lístkového cesta
1 ks vajce
1 ks cukety
1 ks baklažánu
2 ks šalotky
0,03 l leja
1 ks papriky
2 ks jarnej cibuľky
120 g húb
1 PL cukru
soľ, korenie na dochutenie
1 PL nasekaných byliniek - oregano, petržlenová vňať
100 g syra niva
0,1 l smotany
60 g masla
1 ks cesnaku
0,2 l zeleninového vývaru
Postup:
Cuketu, papriku, baklažán a šalotku nasekáme na väčsie kusy. Na troche oleja sprudka krátko orestujeme. Osolíme a okoreníme. Pridáme polovicu nasekaných byliniek. Lístkové cesto natrieme rozšľahaným vajíčkom a stred prepichneme vidličkou. Zmes naukladáme do stredu cesta a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 15 minút. Počas pečenia pripravíme omáčku z húb. Očistené huby a cesnak orestujeme na oleji a masle. Pridáme cukor. Podlejeme vývarom a jemne zredukujeme. Ochutíme soľou a korením. Do omáčky nakoniec pridáme polovicu zo zvyšných byliniek. Po 15 minútach na tart dáme mrvenú nivu a pokračujeme ešte v pečení cca 10 minút. Tart dozdobíme čerstvými bylinkami a podávame s hubovou omáčkou.

ARANCHINI S KOKOSOVÝM MLIEKOM A CHILLI
Suroviny:
150 g Arborio ryže
2 ks šalotky
0,3 l zeleninového vývaru
1 ks cesnaku
0,1 l bieleho vína
50 g parmezánu
120 g strúhanky
2 ks vajec
0,1 l kokosového mlieka
60 g stonkového zeleru
1 ks chilli
100 g póru
1 PL nasekaných byliniek
1 PL cokru
0,05 l oleja
60 g masla
zázvor, soľ, čierne korenie
Postup:
Arborio ryžu spolu so šalotkou a cesnakom orestujeme na oleji a masle. Pridáme víno a necháme ho na pomalom ohni odpariť. Potom za občasného miešania prilievame teplý vývar a zakaždým necháme ryžu absorbovať všetku tekutinu. Takto varíme do mäkka. Potom rizoto osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť. Vo väčšej nádobe ho zmiešame s bylinkami a nastrúhaným parmezánom. Pridáme trocha smotany, ak je to potrebné, aby hmota nebola suchá. Vytvarujeme guličky, ktoré obalíme vo vyšľahanom vajci a následne v strúhanke. Takto pripravené vypražíme v oleji do zlatista.
Na extra panvici orestujeme zázvor, cesnak, šalotku, stonkový zeler a chilli - na masle spolu s olejom. Podlejeme kokosovým mliekom a necháme zredukovať asi na polovicu. Pridáme cukor a dochutíme soľou a korením. Potom omáčku precedíme a podávame s chrumkavými arancinami.

Zdroj: Teleráno
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia