Dobroty z dielne Karin Haydu

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Dobroty z dielne Karin Haydu

Varili sme v Teleráne 17. februára 2015...

PLNENÉ TEKVICOVE PLACKY:
(môžu byť aj cuketové, alebo patizónové)
Suroviny:
PLACKA:
1 kg tekvica maslová alebo hokkaido
3 PL polohrubej múky
Olej na opekanie
Soľ
2 lyžičky majoránu
4 strúčiky cesnaku
2 vajce
Mleté čierne korenie
Postup:
Tekvicu očistíme, olúpeme a nastrúhame na strúhadle najemno.
Vtlačíme do nej sitko a vyberieme prebytočnú vodu.
Pridáme soľ, vajcia, majorán, mleté čierne korenie, roztlačený cesnak a hladkú múku.
Všetko spolu dobre premiešame a na zohriatej lievancovej panvici potretej olejom/tukom, pečieme mini placky.
Opečieme z oboch strán do ružova.

PLNKA:
5 ks stonkového zeleru
5 ks mrkvy
1 dcl šľahačkovej smotany na varenie
100 g syru ementál
Soľ
1 PL podravky
1 vajce
Postup:
Očistíme zeleninu a uvaríme ju do polomäkka v osolenej vode.
Vajce vymiešame so smotanou, pridáme nahrubo postrúhaný syr a podravku.
Mini placku vykrojíme v ľubovoľnej forme ,na to dáme pripravenú zmes a opäť placku. Na vrch môžeme dať trošku postrúhaného syra.
Dáme na plech aj vo forme a necháme ešte na 10min. zapiecť vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov.

GLAZOVANÁ KAROTKA (na dozdobenie)
400 g mladej karotky
30 g masla
2 PL medu ( alebo hnedý cukor)
štipka soli
2 PL citrónovej šťavy ( alebo bieleho vína)
1 dcl vody

Postup:
Čerstvú karotku očistíme, môžeme na nej nechať kúsok zelenej vňate. Ak sú menšie karotky môžeme ich nechať v celku, alebo pozdĺžne nakrájať. Do polo mäkka si karotku predvaríme v osolenej vode. Potom ju rýchlo zblanšírujeme- pod ľadovou vodou necháme vychladnúť pre zachovanie farby, šťavy a chrumkavosti.
V zohriatej panvici si skaramelizujeme med, pridáme maslo, citrónovú šťavu, soľ a predvarenú karotku, ktorú za stáleho miešania jemne oglazujeme. Na záver pridáme 1 dcl vody a necháme chvíľku prikryté podusiť.
Nakoniec môžeme posypať jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
Plnené tekvicové placky vyklopíme z formy na tanier a dozdobíme glazovanou karotkou.


VČELIE ÚLY
Suroviny:
CESTO
250 g mletých vlašských orechov
250 g práškového cukru
1 celé vajce
Postup:
Vypracujeme tuhé cesto, z ktorého si narobíme malé guľky a z tých malé placky, ktoré v práškovom cukre poprášime a naplníme formu úlu. V strede vyhĺbime jamku, do ktorej dáme plnku.

PLNKA- Parížsky krém
2 PL kakaa
2 PL práškového cukru
2 celé vajcia
1 celé maslo
250g práškového cukru
Postup:
Celé maslo necháme zmäknúť, zmiešame s 250g cukru, aby vznikol maslový krém.
Kakao, vajcia a 2Pl práškového cukru vymiešame nad parou a po vychladnutí sa zmieša s maslovým krémom.
Hotové úliky podávame v papierových košíčkoch.

Zdroj: varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia