Čaro sezónnej zeleniny

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Čaro sezónnej zeleniny

Varili sme v Teleráne 5. septembra 2014...

ĽAHKÝ CESTOVINOVÝ ŠALÁT S RESTOVANOU ZELENINOU A ÚDENÝM TOFU 
Suroviny:
500 g cestovín
100 g farebnej papriky
100 g cherry paradajok
50 g červenej cibule
100 g cukety
200 g údeného tofu
3 dcl olivového oleja
20 g petržlenovej vňate
soľ
farebné korenie čerstvo namleté
Postup:
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Zeleninu očistíme, nakrájame na hrubšie kúsky a zvlášť opekáme na suchej panvici. Takto restovanú zeleninu vkladáme do misy, dochutíme soľou, korením, pridáme cestoviny a dochutíme olivovým olejom.

KURACIE PLÁTKY MARINOVANÉ V BYLINKÁCH NA GRILOVANEJ ZELENINE RATATOUILLE S OVČÍM SYROM
Suroviny:
600 g kuracích pŕs
50 g byliniek mix
50 g šampiňónov
50 g farebnej papriky
50 g cherry paradajok
50 g cibule
20 g paradajkového pretlaku
100 g ovčieho syra
soľ
mleté korenie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Pridáme nasekané bylinky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme marinovať. Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Na panvici necháme rozohriať olej, postupne popridávame nakrájanú zeleninu a spolu orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou a necháme vydusiť. Na panvicu si vlejeme olej a orestujeme kuracie prsia. Pred podávaním nakrájame kuracie prsia na plátky a servírujeme so zeleninou.

TEKVICOVY BISKUPSKÝ CHLEBÍK V SLANINOVOM KABÁTIKU 
Suroviny:
200 g tekvice
150 g polohrubej múky
1 ks prášku do pečiva
3 vajíčka
1 dl oleja
2 PL kyslej smotany
100 g oravskej slaninky
za hrsť tekvicových jadierok
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Do misky vyklopíme vajíčka, pridáme olej, kyslú smotanu a nastrúhanú alebo rozmixovanú cuketu. Všetko dobre premiešame. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a korenia a tekvicové semiačka. Do misky s múkou vlejeme tekutú zložku, varechou dobre premiešame, až nám vznikne jednoliate cesto. Keby sa nám zdalo cesto suché, pridáme kyslú smotanu alebo tekvicové pyré. Keby sa nám zdalo cesto riedke, pridáme múku. Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátkami oravskej slaniny, nalejeme naň pripravené tekvicové cesto a prikryjeme prevísajúcou slaninou. Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Doba pečenia sa môže trochu predĺžiť, preto pichneme tenké drievko do stredu chlebíka a keď sa cesto neprichytáva, chlebíček je hotový. Vyberieme, necháme 10 minút odležať a vyklopíme.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia