Exfarmárka Lucia Nemčeková varila samé dobroty

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Exfarmárka Lucia Nemčeková varila samé dobroty

Lucia Nemčeková je bývalá farmárka  zo šou Farma. Je obyčajná, troška výbušná, ale v zásade „dobrá baba“. Rodená Bratislavčanka vyštudovala kvetinárstvo, ale už dlhšie sa svojej profesii nevenuje. Zaujíma sa o módu, hudbu, filmy, ale medzi jej najväčšie záľuby patria In-line korčule a kreslenie.
Na Farme bola Lucia 3 týždne a všetko sa vraj dalo vydržať, ale podľa jej slov nebolo to „med lízať“. Lucia je pohodlný človek a neznáša drinu. Je rada, že tam bola, pretože si priniesla zaujímavé zážitky.

DOBROTA NA KOLIESKACH (Polievka )
Suroviny:
50 g masla
olivový olej
1 cibuľa
1 pór
2 l zeleninového vývaru
1 kg zemiakov
200 ml smotany na varenie
šťava z jedného citróna
biele korenie
soľ
Postup:
Na masle a olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a na miernom plameni dusíme 10 minút až kým pór nezmäkne. Potom ho zajeme ho horúcim vývarom. Ochutíme bielym korením a soľou. Polievku necháme zovrieť a pridáme na kocky nakrájané očistené surové zemiaky. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Následne ju odstavíme a necháme vychladnúť. Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom. Nakoniec polievku zohrejeme, prilejeme smotanu a citrónovú šťavu.


SRDCOVÁ ZÁLEŽITOSŤ (Hlavné jedlo )
Suroviny:
500 g kuracích sŕdc
1 PL bravčovej masti
4 PL horčice
50 g údenej slaniny
1 cibuľa
250 ml smotany na varenie
1 PL pochúťkovej smotany
soľ
mleté čierne korenie
pažítka
2 PL hladkej múky
Postup:
Slaninku pokrájame na drobno. Necháme vypiecť a pridáme olej. Do výpeku pridáme pokrájanú cibuľku. Necháme speniť. Medzitým si umyjeme srdiečka. Každé prepolíme a vyčistíme od zrazenej krvi. Tiež obkrájame vrch srdiečok, kde zvyknú ostať malé žilky a aj aorta. Takéto čisté srdiečka vsypeme do horúceho výpeku zo slaninky a cibuľky. Srdiečka zarestujeme, počkáme, kým sa prebytočná voda odparí, osolíme a okoreníme. Prilejeme pohár horúcej vody, zakryjeme a necháme srdiečka dusiť do mäkka. Do 2 dcl smotany pridáme 1 lyžicu kyslej smotany, 2 lyžičky múky a 4 lyžičky horčice. Túto zmes primiešame k mäkkým srdiečkam a necháme ešte chvíľočku povariť. Srdiečka na horčici podávame s opekanými zemiačikami. Na prichutenie je veľmi dobre podať brusnice.


VLHKÉ REZY (dezert)
Suroviny:
300 g polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
2 PL kakaa
200 g cukru
1/2 lyžičky škorice
150 ml oleja
1 vajce
300 ml bieleho jogurtu
100 ml mlieka maliny na ozdobu
150 g jahodového džemu
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a rozdelíme cesto na dve polovice. Obe upečieme, jednu následne natrieme jahodovým džemom a na ňu uložíme druhú časť upečeného cesta. Rez polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme malinou.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia