Bezlepkový brownies s jahodami

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Bezlepkový brownies s jahodami

Pripravovali sme v Teleráne 11. februára 2015...

BEZLEPKOVÝ BROWNIES 
Suroviny:
½ šálky kokosového oleja
½ šálky kakaa
1 ČL škorice
½ šálky kokosového mlieka
1 šálka mandľovej múky
2 PL medu
2 banány
1 vajce
1 ČL vanilkového extraktu
kúsky kvalitnej horkej čokolády
jahody & kokosové lupienky na dozdobenie

Postup:
V miske si zmiešame kokosový olej, práškové kakao a škoricu. Potom pridáme kokosové mlieko, med, mandľovú múku a dobre premiešame. Banány s vajíčkom rozpučíme na kašu a pridáme do zmesi. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a všetko vymiešame metličkami do hladka. Zmes vylejeme do hlbšieho menšieho plechu, ktorý si vystelieme papierom na pečenie. Môžeme ešte posypať kúskami horkej čokolády a dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút. Stred priebežne kontrolujeme špajdľou, ktorá nesmie byť úplne suchá. Keď brownies vychladne, stuhne viac.

OVOCNÁ RAW TORTA
Suroviny:
KORPUS: 200 mixu mletých orechov, 150 g mixu sušeného ovocia (ďatle a hrozienka);
KRÉM: 400 g namočených kešu orechov (aspoň na 4 hodiny)
1 veľký banán
2 PL kokosového oleja
200 g drobného ovocia (napr. čučoriedky)
1 vanilkový struk
¼ lyžičky stévie alebo 1PL medu

Postup:
Na vysokootáčkovom mixéri rozmixujeme suroviny na korpus a vyložíme ním tortovú formu. Následne vymixujeme krém zo všetkých ostatných prísad. Rovnomerne ho rozotrieme na korpus, posypeme goji, ovocím a kúskami nepraženého kakaa a necháme v chlade stuhnúť aspoň 3 hodiny.

Raw košíčky plnené ovocím (cca 15ks)
Suroviny:
¾ pohára mandlí (vopred namočených)
¾ pohára slnečnicových semienok
1 pohár datlí (dobre opláchnutých)
Na plnku:
1 šálku kešu orieškov (vopred namočených)
1 šálku čučoriedok, černíc, malín, či jahôd
½ šálky vody
3 lyžičky medu
vanilku

Postup:
Mandle a slnečnicové semienka rozmixujeme. Pridáme datle a opäť mixujeme. Ak by bolo cesto príliš lepivé, dáme ho na chvíľu do chladničky, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Košíček si vyložíme buď potravinovou fóliou, alebo papierom na pečenie. Pripravenú hmotu natlačíme do košíčka a hneď vyberieme. Košíčky naplníme plnkou. Plnku si pripravíme opäť rozmixovaním všetkých ingrediencií na plnku. Dáme na pár hodín do mrazničky a polejeme čokoládou.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia