18/04/2018
Šéfkuchár Peter Bracho vysvetlil ako ju pripraviť, aby ste nemali pľuzgiere.
05/04/2018
Jedlá z nich pripravovali v Teleráno noví kuchári.
14/04/2018
Nechýbalo ani pre nás netradičné predjedlo a zelený boršč.
Pripravovali sme v Teleráne 10. februára 2015...
POLENTA SO SUŠENÝMI PARADAJKAMI
Suroviny:
200 g polenta
30 g sušených paradajok
1 dl mlieka
1 dl vody
maslo
soľ
korenie
Postup:
1 dcl mlieka a 1 dcl vody privedieme do varu, pridáme polievkovú lyžicu masla, soľ, korenie, nakrájané dusené paradajky. Pomaličky prisypávame polentu, až kým z nej budej kaša. Odstavíme na 5 minút, premiešame, vložíme do pripravenej nádoby a necháme vychladnúť. Vyberieme z nádoby, nakrájame a opečieme.
CÍCER SO SÓJOVÝMI KLÍČKAMI
150 g cíceru
5 g sójových klíčkov
pór
maslo
soľ
korenie
Postup:
Cibuľku s pórom opečieme na panvičke, pridáme uvarený cícer uvarený v slanej vode. Na prudkom ohni opečieme. Dochutíme soľou, korením, poprípade bielym vínom.
ŠALÁT Z ČERSTVEJ ZELENINY
Suroviny:
mrkva
sedano
zeler
cuketa
červená cibuľa
mascarpone
bylinky
olivový olej
korenie
soľ
Postup:
Na vlásky nakrájame mrkvu, cuketu, petržlen a sprudka orestujeme. Pridáme trochu bieleho vína, maslo, soľ, korenie, dochutíme bylinkami, napr. tymiánom.
Bravčovú panenku očistíme, dochutíme soľou a korením. Sprudka opečieme. Následne ju dáme piecť do rúry na cca 8 minút na 180 stupňov.