Gratinované (zapečené) špargle

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Gratinované (zapečené) špargle

Suroviny:
1 kg špargle
80 g nasla
1 PL cukru
8-10 plátkov šunky
150 g syra gouda
2 PL strúhaného parmezánu
1 PL Podravky

Postup:
1. Špargľu očistíme, ostrúhame spodnú časť (asi 2/3), zbavíme drevnatej časti, zviažeme
2. Do vriacej vody pridáme cukor, soľ, maslo a Podravku
3. Uvarenú špargľu necháme odkvapkať a 3-4 kúsky zvinieme do plátku šunky
4. Vložíme do vymastenej zapekacej nádoby, zalejeme vodou, v ktorej sa špargle varili, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a parmezánom
5. Na každý kúsok dáme plátok masla a zapekáme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia