Ján Tribula varil pre pravých Tatrancov

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Ján Tribula varil pre pravých Tatrancov

Varili sme v relácii Bez servítky, naposledy v januári 2015 v televízii DOMA

SIR BEZ SYRA (predjedlo)
Suroviny:
1 kg pliecka z mangalice
3 vajcia
cesnak
cibuľa
korenie
mletá paprika
majoránka
olivový olej
5 ks hrianok

Postup:
Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nakrájanú cibuľu, podľa chuti pridáme mletú papriku a všetko spolu vymiešame. Z mäsa formujeme klasické fašírky a opekáme ich na rozpálenom oleji. Fašírky podávame na hriankach potretých olivovým olejom.


LOOK AND SHEEP 
(hlavné jedlo)
Suroviny:
1 celé jahňa bez vnútorností

Marináda:
cesnak
soľ
tymian
korenie
jalovec
rozmarín
olivový olej

Plnka:
20 ks pečiva
8 vajec
200 g kapie
1 pór
1 zväzok jarnej cibuľky
cibuľa
soľ
korenie

Postup:
Jahňa marinujeme v pripravenej marináde 2 až 3 dni vopred. Následne ho plníme plnkou, ktorú získame zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Jahňa naplníme plnkou, zašijeme a uložíme na veľký plech. Polejeme ho olejom a podlejeme litrom suchého vína alebo piva. Pečieme až do upečenia (v klasickej rúre cca 4-5 hodín).


OPIÁTY STARÝCH MATERÍ (dezert)
Suroviny:
360 g hladkej múky
120 g rozpusteného masla
100 g cukru
2 žĺtka

Kvások:
200 ml vlažného mlieka
½ droždia
1 PL cukru
štipka soli

Plnka:
1 kg doma pomletého maku
200 g práškového cukru
200 g brusníc namočených v rume

Postup:
Múku zmiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme maslo. Medzitým pripravíme kvások z mlieka, cukru, droždia a soli a necháme ho 10 minút odstáť. Po 10 minútach zmiešame cesto s kváskom a miesime ho. Z maku, cukru a brusníc pripravíme plnku, ktorou plníme rozvaľkané cesto. Následne cesto zavinieme a pečieme 40 minút pri 180 stupňoch.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia