18/04/2018
Šéfkuchár Peter Bracho vysvetlil ako ju pripraviť, aby ste nemali pľuzgiere.
05/04/2018
Jedlá z nich pripravovali v Teleráno noví kuchári.
14/04/2018
Nechýbalo ani pre nás netradičné predjedlo a zelený boršč.
Varili sme v relácii Bez servítky, naposledy v januári 2015 v televízii DOMA
SIR BEZ SYRA (predjedlo)
Suroviny:
1 kg pliecka z mangalice
3 vajcia
cesnak
cibuľa
korenie
mletá paprika
majoránka
olivový olej
5 ks hrianok
Postup:
Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nakrájanú cibuľu, podľa chuti pridáme mletú papriku a všetko spolu vymiešame. Z mäsa formujeme klasické fašírky a opekáme ich na rozpálenom oleji. Fašírky podávame na hriankach potretých olivovým olejom.
LOOK AND SHEEP (hlavné jedlo)
Suroviny:
1 celé jahňa bez vnútorností
Marináda:
cesnak
soľ
tymian
korenie
jalovec
rozmarín
olivový olej
Plnka:
20 ks pečiva
8 vajec
200 g kapie
1 pór
1 zväzok jarnej cibuľky
cibuľa
soľ
korenie
Postup:
Jahňa marinujeme v pripravenej marináde 2 až 3 dni vopred. Následne ho plníme plnkou, ktorú získame zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Jahňa naplníme plnkou, zašijeme a uložíme na veľký plech. Polejeme ho olejom a podlejeme litrom suchého vína alebo piva. Pečieme až do upečenia (v klasickej rúre cca 4-5 hodín).
OPIÁTY STARÝCH MATERÍ (dezert)
Suroviny:
360 g hladkej múky
120 g rozpusteného masla
100 g cukru
2 žĺtka
Kvások:
200 ml vlažného mlieka
½ droždia
1 PL cukru
štipka soli
Plnka:
1 kg doma pomletého maku
200 g práškového cukru
200 g brusníc namočených v rume
Postup:
Múku zmiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme maslo. Medzitým pripravíme kvások z mlieka, cukru, droždia a soli a necháme ho 10 minút odstáť. Po 10 minútach zmiešame cesto s kváskom a miesime ho. Z maku, cukru a brusníc pripravíme plnku, ktorou plníme rozvaľkané cesto. Následne cesto zavinieme a pečieme 40 minút pri 180 stupňoch.