Gizka Oňová lacno a chutne

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Gizka Oňová lacno a chutne

Varili sme v Teleráne 6. februára 2015...

BROKOLICOVÁ POLIEVKA S KRÚPKAMI
Suroviny:
1 väčšia hlávka brokolice
1 cibuľa
4 PL krúpkov
2 PL paprikovej pasty
4 PL oleja
1 PL mletej červenej papriky
soľ, korenie
Postup:
Na oleji speníme cibuľu. Pridáme červenú papriku, 2 l vody a krúpky. Varíme asi 20 min. Z brokolice odrežeme hlúbik, ktorý očistíme, nakrájame na kocky a pridáme do polievky. Povaríme ešte 5 min; na záver vložíme hlávky brokolice. Osolíme, okoreníme a primiešame paprikovú pastu. Povaríme ešte 2 min.
Poznámka:
Aby bola polievka bohatšia, môžme do nej s hlúbikmi pridať aj koreňovú zeleninu

ZEMIAKOVÝ PRÍVAROK S FAŠÍRKAMI
Suroviny:
1 kg zemiakov
1/2 l mlieka
4 PL polohrubej múky
200 g kyslej smotany
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 KL mletej červenej papriky
4 bobkové listy
4 PL oleja
soľ, korenie
Na fašírky:
600 g mletého bravčového (hydinového) mäsa
2 žemle
2 vajcia
1 KL soli
1 KL mletého čierneho korenia
1 KL majoránky
4 strúčiky cesnaku
strúhanku na obaľovanie
olej na vyprážanie
Postup:
Na oleji speníme cibuľu a cesnak. Pridáme červenú papriku, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a bobkové listy. Zalejeme 1,5 l vody; varíme, kým zemiaky nezmäknú (15-20 min). V mlieku rozhabarkujeme múku, zahustíme omáčku a na záver ochutíme kyslou smotanou.
Dobrá rada: Ak chceme vynechať múku, stačí odobrať štvrtinu uvarených zemiakov, rozmixovať ich a vrátiť do omáčky.
Hotové jedlo môžeme dochutiť citrónovou šťavou alebo octom.
Príprava fašíriek:
Žemle namočíme do vody, potom z nich vodu vytlačíme. Všetky ingrediencie zmiešame. Lyžicou odoberáme z mäsovej hmoty, rukami vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji.
Poznámka:
Namiesto korenia, majoránky a cesnaku môžeme použiť hotovú koreninovú zmes na fašírky.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia