18/04/2018
Šéfkuchár Peter Bracho vysvetlil ako ju pripraviť, aby ste nemali pľuzgiere.
05/04/2018
Jedlá z nich pripravovali v Teleráno noví kuchári.
14/04/2018
Nechýbalo ani pre nás netradičné predjedlo a zelený boršč.
Pripravovali sme v Teleráne 5. februára 2015...
Suroviny:
Maslová tekvica
Polohrubá múka
Cukor
Olej
Mlieko
Vajcia
Kypriaci prášok
Perníkové korenie
Lekvár
Škorica
Postup:
Očistenú tekvicu nastrúhame na jemno. Primiešame k nej vajcia, olej, mlieko, cukor. Pripravenú zmes premiešame, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a perníkovým korením. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov asi 30 – 40 minút. Ešte teplý koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť. Z vychladnutého vykrojíme krúžky a zdobíme vaječným snehom.