Lenka Vavrinčíková nie je v kuchyni žiadne béčko!

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Lenka Vavrinčíková nie je v kuchyni žiadne béčko!

Varili sme v relácii Bez servítky v januári 2015 v televízii DOMA

NIEČO NA CESTU (predjedlo)
Suroviny:
5 bagiet
50 g sušených paradajok
100 g bryndze
1 KL horčice
pažítka
čierne korenie
100 g masla
olivový olej
cuketa
100 g slaniny
šalát
Postup:
Bryndzu zmiešame so zmäknutým maslom, lyžičkou horčice, nakrájanou pažítkou a kockami sušených paradajok. Bagety rozrežeme, vydlabeme časť vnútra, opečieme nasucho. Cuketu nakrájame na pozdĺžne plátky a opečieme na olivovom oleji. Plátky slaniny opečieme na panvici. Naplníme zmesou, dáme plátky cukety, slaniny a listového šalátu.


UPEČENÝ STRAŠIAK
(polievka)
Suroviny:
2 tekvice
2 l kuracieho vývaru
250 g masla
šalotka
balzamiko
olivový olej
šťava zo zázvoru
cukor
soľ
korenie
tekvicové semiačka
tekvicový olej
petržlenová vňať
Postup:
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky, polejeme balzamikovým octom, olivovým olejom, posolíme a dáme piecť na 180st 15- 20 min. Na masle opečieme šalotku, pridáme tekvicu, zalejeme kuracím vývarom a varíme asi 4 minúty. Rozmixujeme, dosolíme, dokoreníme, pridáme šťavu z nakladaného zázvoru. Opečieme tekvicové semienka, na záver pridáme cukor, nech sa na nich trochu rozpustí. Polievku pokvapkáme tekvicovým olejom.


PANKO KURA S BAVORSKO-SLOVENSKÝMI KOREŇMI 
Suroviny:
500 g kuracích pŕs
250 g kyslej smotany
soľ
olivový olej
„panko“ strúhanka

Špecle:
500 g polohrubej múky
5 vajec
soľ
250 ml mlieka
čerstvé bylinky

Múku zmiešame s vajcami, soľou, mliekom a bylinkami. Vypracujeme cesto. Do vriacej osolenej vody vkladáme kúsky cesta, 3 minúty povaríme, scedíme a prelejeme trochou oleja.

500 g kyslej kapusty
200 g slaniny
cibuľa
cukor
červená paprika sladká

Na panvici na malom ohni topíme slaninu, pridáme cibuľu, cukor a vytvoríme karamel. Kyslú kapustu scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k zmesi, dáme 1 lyžičku červenej papriky, podlejeme vodou a dusíme asi 10 minút. Zmiešame so špeclami.

Mäso:
Kuracie prsia marinujeme 24 hodín vopred v kyslej smotane so soľou. Obalíme v „panko“ strúhanke. Opečieme z oboch strán na olivovom oleji, dáme do rúry na 200 stupňov na 20 až 25 minút


UKRYLI SA DO PERINY (dezert)
Suroviny:

Cesto:
600 g polohrubej múky
300 g kryštálového cukru
300 ml mlieka
150 ml oleja
1 kypriaci prášok
1 vajce
1 PL kakaa

Plnka 1:
1 kg jabĺk
med
škorica
maslo

Plnka 2:
500 g jemného tvarohu
250 ml mlieka
2 vajcia
1 balíček vanilkového cukru
1 balík pudingu

Sirup:
300 g cukru
200 ml vody
škorica
klinčeky
limetka

Postup:
Do misky dáme múku, cukor, mlieko, vajcia, kypriaci prášok, olej, vypracujeme cesto. 2/3 cesta vylejeme na plech. Na panvici na masle opečieme nakrájané jablká, pridáme škoricu, med a krátko podusíme. V miske zarobíme plnku z tvarohu, pudingu, mlieka a vajca. Nalejeme ju na spodnú vrstvu cesta. Na ňu poukladáme opečené jablká. Do zvyšnej 1/3 cesta pridáme kakao a 2 lyžice mlieka a nalejeme ju na jablká. Dáme do rúry na 190 stupňov na 30 minút. V hrnčeku zarobíme kryštálový cukor s vodou, pridáme škoricu, klinčeky, limetkovú šťavu a uvaríme sirup. Tým pokvapkáme hotový koláč. Ozdobíme karamelom.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia