"Zhovievavý" zákusok

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

"Zhovievavý" zákusok


Suroviny:

2 l šľahačkovej smotany
10 plátkov želatíny
0,25 l rumu
1 piškótový korpus
0,1 l cukrového sirupu
Na zmrzlinovú hmotu:
150 g cukru
50 g glukózy
24 ks žĺtkov
0,2 l vody
Na meringovú hmotu:
16 ks bielkov
300 g cukru
10 g glukózy

Postup:
1. V menšom hrnci zmiešame rum s cukrom a varíme, kým nevznikne hustejší sirup
2. Takto pripraveným rumovým sirupom pokropíme piškót a odložíme bokom
3. Medzitým sa pustíme do krému. Vo veľkej odmastenej mise dobre vyšľaháme žĺtka s cukrovým sirupom
4. Dáme nad paru a šľaháme, kým sa všetky ingrediencie neprepoja a žĺtky krásne nezväčšia svoj objem
5. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh
6. Za pomoci kuchynského robota pripravíme tuhú šľahačku
7. Žĺtkovú zmes zmiešame s bielkovým meringom, vyšľahanou šľahačkou, rumom a zľahka premiešame
8. Takto vzniknutým krémom potrieme piškótový korpus a necháme v chladničke stuhnúť
9. Servírujeme poliate čokoládovou polevou, dozdobené čerstvým ovocím a lístkom mäty

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia