Danica Kleinová varila vo vojenskej poľnej kuchyni

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Danica Kleinová varila vo vojenskej poľnej kuchyni

Redaktorka spravodajstva Danica Kleinová má veľmi rada divinu, dokonca je sama poľovníčkou. Pri varení jej pomáhali vojaci, ktorí sa o ňu starali, keď v Afganistane nakrúcala dokument. Všetci sa tak spolu stretli vo vojenskej poľnej kuchyni... a to v relácii Bez servítky, ktorú ste mohli naposledy vidieť v televízii DOMA 19. januára 2015.

SOUPE SPECIAL FORCES (polievka)
Suroviny:
1 kg diviny
1 kg cibule
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
bobkový list
nové korenie
divinové korenie
2 PL slivkového lekváru
čerstvá paprika
2 paradajky
červené víno
Postup:
Na bravčovej masti pomaly speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, divinové korenie a dve lyžice slivkového lekváru. Následne nakrájané mäso na kocky, nakrájanú čerstvú papriku aj s jadierkami a dve paradajky dlhšie restujeme. Guľáš stále miešame a podľa potreby podlievame červeným vínom. Po približne dvoch hodinách ho ochutnáme, opäť pridáme dve lyžice slivkového lekváru, dokoreníme a dolejeme prevarenú vodu.

PERSHING FUSÉE A DE LA CREPE (hlavné jedlo)
Suroviny:
Palacinky bez cukru:
250 ml mlieka
1 vajce
soľ
1 PL oleja
100 g hladkej múky

Plnka:
500 g kuracích pŕs
olej
1 pór
čili korenie
soľ
čierne korenie
strúhaný syr na zdobenie
kečup
Postup:
Na oleji speníme nakrájaný pór, pridáme na rezance nakrájané mäso, posypeme soľou, čili korením a pražíme. Upražené mäso zatočíme do palaciniek a vložíme na pekáč. Hojne polejeme kečupom a posypeme strúhaným syrom a zapekáme v rúre približne 15 minút. Podávame s kvasenými uhorkami.

OFFICIERS BOULET DE CANON (dezert )
Suroviny:
200 ml smotany
200 g mliečnej čokolády
40 g mletých lieskových orieškov
1 PL kakaa
3 PL rumu
Postup:
Smotanu s čokoládou privedieme do varu, pridáme ostatné suroviny, necháme vychladnúť a následne vyšľaháme. Podávame na tanieri v tvare guličiek, zdobíme podľa ľubovôle.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia