Sisa Sklovská varí babkine tajomstvá

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Sisa Sklovská varí babkine tajomstvá

Sisa Sklovská miluje feferónky a plnenú papriku. Zje za troch chlapov a vôbec na to nevyzerá. Jedáva len keď má čas, aj v noci, pred koncertom ale neje. Keďže je gurmánka, jedáva len v pokoji a s chuťou. Zje všetko na svete okrem hrozienok, doslova ju zmrazí pri predstave, že by zahryzla do hrozienkového koláča. A sladké nemusí vôbec, ani čokoládu. Zobrať ju do cukrárne je pre ňu za trest. Sisa veľmi rada varí. Svoje kuchárske umenie predviedla aj v relácii Bez servítky, kde varila v týždni 26. -30. januára v televízii DOMA.

TRASORÍTKA SO ŽLTÝM OKOM
Suroviny:
Bravčové koleno
3 ks bravčových nožičiek
2 pásy bravčovej kože,
3 ks cibule
1 a pol hlávky cesnaku
3 mrkvy
zeler
čierne korenie celé
nové korenie
soľ
vegeta
prepeličie vajce
zelerový list
Postup:
Všetky ingrediencie okrem prepeličieho vajca a zelerového listu dáme do hrnca do studenej vody a varíme 4 hodiny na miernom ohni. Očistíme koleno a paprčky od mäsa. Na dno nádoby dáme polovicu prepeličieho vajca, na to zelerový lístok, pokrájanu mrkvu, mäso a zalejeme vývarom. Vychladnuté dáme do chladničky. Podávame s octom, pokrájanou cibuľou s chlebom.


STRATENÁ GENERÁCIA
Suroviny:
1 kg kohútie žľazy
slanina
1 väčšia cibuľa
1 tvaroh
masť
2 lyžičky červenej papriky mletej
mletá rasca
čierne korenie mleté
vegeta
soľ
guľášové korenie
korenie na kura
zelerová vňať
paprika zelená
paradajky
kyslá smotana
hladká múka
cestoviny
Postup:
Na masti opražíme pokrájanú cibuľu a mletú červenú papriku. Pridáme pokrájané papriky na kocky, olúpané paradajky, zelerovú vňať, soľ a vegetu, varíme 15 minut. Vyberieme zelerovú vňať a do zmesi pridáme kyslú smotanu zahustenú lyžičkou hladkej múky. Rozmixujeme ponorným mixérom. Do hrnca pridáme kohútie žľazy ochutené vegetou, čiernym, guľášovým a kuracím korením a mletou rascou. Varíme asi 30 min.

Podávame s cestovinami s tvarohom a opečenou slaninkou.


UNIKKO ŠUFERLE (Babkino tajomstvo)
Suroviny:
800 g zemiakov
350 g polohrubej múky
1 vajce
120 g masla
150 g práškového cukru
150 g mletého maku
soľ
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupe, dáme vychladnúť a postrúhame na jemno. Zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Cesto nakrájame na kocky a ručne tvarujeme šúľance. Vytvarované dáme variť do vriacej vody so soľou, keď vyplávajú na povrch, vyberáme do nádoby s maslom. Pred podávaním posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia