Tradičné fašiangové dobroty

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Tradičné fašiangové dobroty

Varili sme v Teleráne 28. januára 2015...

ŠIŠKY
Suroviny:
1 kg hladkej múky
50 g droždia
50 g masla
50 g kryštálového cukru
600 ml mlieka
2 PL rumu
300 g marhuľového lekváru
1 dl oleja
3 ks vajec

Postup:
1. Múku preosejeme, pripravíme si kvások. Keď vykysne, pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
2. Na doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou. Necháme vykysnúť. Do stredu šišky urobíme
jamku a vkladáme do rozpáleného oleja, jamkou dolu. Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky.
3. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Do každej jamky vložíme marhuľový lekvár.

KONFITOVANÝ BôČIK S KARAMELIZOVANÝMI JABLKAMI
Suroviny:
500 g bôčiku
200 g červenej kapusty
1 ks pomaranča
2 ks jabĺk
olivový olej
soľ
korenie

Postup:
1. Umytý, očistený bôčik nasolíme a nakoreníme. Vložíme do pekáča. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 80 stupňov 8 hodín.
2. Na panvičku nalejeme med a necháme skaramelizovať, pridáme jablká, podlejeme kvapkou vody a dusíme domäkka
3. Na cibuľovom základe orestujeme červenú kapustu a zasypeme cukrom. Skaramelizujeme a vytlačíme pomarančovú šťavu, nastrúhame kôru, podlejeme kvapkou vody a dusíme domäkka.

PEČENÉ KOLENO SO ŠTUCHANÝMI ZEMIAKMI
Suroviny:
1 ks kolena
150 g zemiakov
50 g slaniny
cibuľa
celé čierne korenie
bobkový list
olivový olej

Postup:
1.Umytý, očistený bôčik nasolíme a nakoreníme. Vložíme do pekáča. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 80 stupňov 8 hodín.
2. Uvarené zemiaky nahrubo nastrúhame, pridáme na cibulovo slaninový základ a restujeme do zlata. Dochutíme soľou a korením.

JATERNICE S ČERVENOU ŠOŠOVICOU A FENIKLOM
Suroviny:
2 ks jaternice
100 g červenej šošovice
50 g fenikli
cibuľa
olivový olej
soľ
korenie

Postup:
Jaternice pečieme cca 20 minút na 200 stupňov. Olivový olej rozpálime na panvičke, pridáme na tenko nakrájaný fenikel, dochutíme soľou a korením, pridáme predvarenú šošovicu, premiešame. Podlejeme vývarom, vyredukujeme a zjemníme maslom

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia