Teľacie mäso s tuniakovou omáčkou

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Teľacie mäso s tuniakovou omáčkou

Suroviny:
1 kg teľacieho stehna (orech)
1 cibuľa
2-3 klinčeky
3 ks bobkového listu
zelerová vňať
3 PL Podravky
Na omáčku:
200 g tuniaka z konzervy
1 konzerva slaných očiek
200 g majonézy
1 lyžička kapár
šťava z jedného citrónu
1 dcl vývaru z mäsa
Postup:
1. Teľacie mäso dobre umyjeme a dáme variť do horúcej vody (mäso vkladáme do horúcej vody, aby ostalo krásne šťavnaté)
2. K mäsu pridáme cibuľu s napichanými klinčekami, bobkový list, zelerovú vňať a lyžičku Podravky
3. Zakryjeme a na miernom plameni varíme cca 45 minút
4. Mäso necháme vychladnúť v polievke, vyberieme a dáme „odpočinúť“ do chladničky
5. Medzitým sa pustíme do prípravy omáčky. V mixéri rozmixujeme tuniaka, kapary, slané očká, majonézu a citrónovú šťavu
6. Do rozmixovanej zmesi pridáme 1 dcl vývaru z teľacieho mäsa, dobre rozmiešame a necháme vychladnúť
7. Mäso nakrájame na tenké plátky, zalejeme omáčkou z tuniaka a dozdobíme

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia