Lacno, ale chutne s Gizkou Oňovou

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Lacno, ale chutne s Gizkou Oňovou

Varili sme lacno a chutne v Teleráne 23. januára 2015...

PÓRKOVÁ POLIEVKA S MASLOVÝMI HALUŠKAMI
Suroviny:
500 g pórku (asi 2 kusy)
250 g zemiakov
50 g tuku (olej, masť, maslo)
2 vajcia
70 g masla
100 g polohrubej múky
muškátový oriešok
soľ, korenie
Postup:
Na tuku podusíme na kúsky nakrájaný a dobre umytý pór.
Pridáme 2 l vody a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme do mäkka.
Na záver pridáme maslové halušky.
Príprava halušiek:
Maslo roztopíme, pridáme múku a vajcia, štipku muškátového orieška a soľ, vypracujeme hladké cesto.

PLNENÁ PAPRIKA NA TALIANSKY SPÔSOB
Suroviny:
1 kg pasírovaných paradajok
500 g mletého mäsa (bravčové, hydinové..)
250 g ryže
2 vajcia
2 zelené čerstvé papriky
50 g tuku
4 PL polohrubej múky
4 PL kryštálového cukru
1 KL pizzového korenia
5 zrniečok nového korenia
1 KL oregana
1 KL bazalky
soľ, mleté čierne korenie.
Postup:
Predvarenú a vychladenú ryžu zmiešame s mäsom a vajciami; osolíme, okoreníme.
Mäsovou zmesou naplníme papriky a zo zvyšku vytvarujeme malé guľôčky.
Z tuku a múky spravíme svetlú zápražku, pridáme koreniny a cukor.
Zalejeme litrom vody a pasírovasnými paradajkami. Za stáleho miešania omáčku prevaríme.
Znížime intenzitu ohňa, pridáme mäsové guľky a papriky. Varíme ďalších 25 min.
Podávame s chlebom, knedľou alebo varenými zemiakmi.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia