Vyskúšajte cícer v kuchyni

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Vyskúšajte cícer v kuchyni

Varili sme v Teleráne 22. januára 2015...

PEČENÉ BRAVČOVÉ KARÉ S CÍCEROM

Suroviny:
800 g bravčového karé 
0,03 l oleja
soľ
čierne korenie na dochutenie
1 PL zmesi byliniek 
0,05 l omáčky z pečených teľacích kostí a červeného vína 

200 g cíceru 
120 g mrkvy
120 g petržlenu
50 g šalotky banánovej
20 g cesnaku
40 g masla
1 PL olivového oleja 
1 PL zmesi byliniek 
0, 05 l smotana 
25 g parmezánu

Postup:
Mäso očistíme a osušíme. Natrieme olejom. Osolíme, okoreníme a natrieme bylinkami. Dáme piecť na 165 stupnov spočiatku približne na 50 minút. Potom zvýšime teplotu na 185 stupňov. Stred mäsa pečieme približne na 65 stupňov.
Po upečení mäso nakrájame na 4 rovnaké kusy. Na panvici zohrejeme omáčku z kostí a dáme do nej pripravené kusy mäsa. Takto je pripravené už na servírovanie.
Z cíceru, ktorý si predmáčame v studenej vode, si pripravíme prílohu. Cícer uvaríme v osolenej vode. Zo šalotky , mrkvy, petržlenu a byliniek vo väčšom hrnci pripravíme základ prílohy. Na oleji a polovici masla orestujeme všetku zeleninu, ktorú sme nakrájali na kocky. Pridáme zázvor, roztlačený cesnak, osolíme a okoreníme. Zeleninu restujeme tak, aby sme ju nerozvarili. Pridáme uvarený cícer, zvyšok masla a smotanu. Prevaríme a zahustíme nastrúhaným parmezánom. Dochutíme korením.

ŠALÁT S CÍCEROM
Suroviny:
2 ks hlávkového šalátu
4 ks paradajok
1 ks zelenej papriky
1 ks šalotky
1 ks uhorky
100 g cíceru
60 g čiernych olív bez kôstky
150 g syru Feta

DRESING S PETRŽLENOVOU VŇAŤOU:

3 PL olivového oleja
1,5 PL citrónovej šťavy
1 KL dijonskej horčice
3 PL petržlenovej vňate
mleté čierne korenie

Postup:
Všetky ingrediencie na dresing dáme do veľkej šalátovej misy, dochutíme mletým čiernym korením a dôkladne prešľaháme.
Do misy dáme šalátové listy, nakrájané paradajky, na 1 cm veľké kúsky nakrájanú papriku, šalotku nakrájanú na kolieska, uhorku nakrájanú na malé kúsky, cícer a olivy. Premiešame, aby sa zelenina obalila dresingom.
Na šalát poukladáme kocky syra feta, opäť jemne premiešame a ihneď podávame.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia