Jedlá aj do práce

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Jedlá aj do práce

Varili sme v Teleráne 14. januára 2015...

KURACÍ VÝVAR
Suroviny:
300 g koreňovej zeleniny 
kuracie trupy z jedného kuraťa
10 g petržlenovej vňate 
1 ks cibule
soľ
čierne korenie

Postup:
Umytú, očistenú zeleninu vložíme do hrnca spolu s trupom, zalejeme studenou vodou, pridáme celé čierne korenie, soľ, privedieme do bodu varu a varíme tiahnutím cca 2,5h. Vyvar scedíme, zeleninu nakrájame a použijeme ako vložku do polievky.


ČERVENÁ REPA S TVAROHOM A RUKOLOU

Suroviny:
200 g červenej repy
100 g tvarohu
50 g rukoly
10 g cesnaku
3 g rozmarínu
3 g tymiánu
olivový olej

Postup:
Červenú repu umyjeme, položíme na alobal, osolíme, pridáme bylinky, cesnak, olivový olej, zabalíme do alobalu a pečieme v rúre na 170 stupňoch do zmäknutia.
Takto upečenú repu ošúpeme, nakrájame na požadované tvary a podávame spolu s tvarohom, ktorý si môžeme vymiešať s bylinkami, ktoré nám ostali. Podávame spolu s rukolou.


PENNE SO SARDINKAMI A KAPARAMI

Suroviny:
200 g cestoviny
50 g kapary
1 bal sardinky
petržlenová vňať
maslo
olivový olej
soľ
čierne korenie

Postup:
Na rozpálený olej hodíme na rezance pokrájanú cibuľu, na tenké plátky nakrájaný cesnak, rozpučené kapary, pridáme scedené sardinky a z prudka restujeme do zlatova. Do tejto zmesi pridáme uvarené penne, zamiešame, dochutíme soľou, korením a citrónovou štavou. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.


KURA S BABY MRKVOU A ŠOŠOVICOVÝM ŠALÁTOM 

Suroviny:
150 g vykosteného kuracieho stehna
30 g baby mrkvy
150 g šošovice
fenikel
petržlenová vňať
cesnak
soľ
korenie
olivový olej

Postup:
Vykostené kuracie stehno osolíme, okoreníme, zarolujeme spolu s baby mrkvou, pofrkáme olivovým olejom a pečieme cca 30 minút do mäkka. 
Olej rozpálime na panvici, pridáme na tenko nakrájaný fenikel, zprudka zarestujeme, dochutíme soľou, korením a čerstvými bylinkami. Podávame spolu s upečeným stehnom.


HRÁŠKOVÝ KRÉM

Suroviny:
150 g mrazeného hrášku
5 g cesnaku
kozí syr
olivový olej
sol
korenie

Postup:
Na oleji zarestujeme hrášok spolu s cesnakom, podlejeme vodou a varíme cca 5 minút, aby hrášok nestratil zelenú farbu. Rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Takto prepasírovanú polievku dochutíme soľou, bielym korením, poprípade čerstvou mätou. Krém dekorujeme kozím syrom a olivovým olejom.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia