Vajcia á la flamenco

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Vajcia á la flamenco

Suroviny:
1 baklažán
1-2 červené papriky
Cibuľa
100 g očisteného  hrášku
100 g zelenej fazuľky
400 g paradajok
1 PL paradajkového pretlaku
0,5 dcl olivového oleja
4 – 5 strúčikov cesnaku
20 g múky
soľ
tabasco
4-6 vajec
60 g údenej slaniny
1 PL Podravky

Postup:
1.    Baklažán pokrájame na kocky, posolíme, necháme chvíľku odstáť a zlejeme vodu
2.    Cibuľu nakrájame na drobno, papriku na kocky, hrášok s fazuľkou uvaríme do polomäkka v osolenej vode
3.    Na rozpálenom oleji opečieme papriku, pridáme cibuľku, v múke obalený baklažán, cesnak a krátko povaríme
4.    Pridáme paradajky, paradajkový pretlak, tabasco, hrášok s fazuľkou a Podravku
5.    Všetko povaríme asi 10 minút, preložíme do ohňovzdornej nádoby, vytvarujeme jamky a do každej vlejeme jedno vajce
6.    Nakoniec vajcia obložíme plátkami slaniny
7.    Zapekáme cca 15 minút pri 220 stupňoch

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia