31/05/2019
Je to aj zdravá zelenina a silné afrodiziakum.
31/05/2019
A k tomu v Teleráne pridal šéfkuchár Dano Karas aj pár rád ako ho kupovať.
28/03/2019
V Teleráne ich pripravovali tri dámy, ktoré majú bohaté skúsenosti.
Suroviny:
1 baklažán
1-2 červené papriky
Cibuľa
100 g očisteného hrášku
100 g zelenej fazuľky
400 g paradajok
1 PL paradajkového pretlaku
0,5 dcl olivového oleja
4 – 5 strúčikov cesnaku
20 g múky
soľ
tabasco
4-6 vajec
60 g údenej slaniny
1 PL Podravky
Postup:
1. Baklažán pokrájame na kocky, posolíme, necháme chvíľku odstáť a zlejeme vodu
2. Cibuľu nakrájame na drobno, papriku na kocky, hrášok s fazuľkou uvaríme do polomäkka v osolenej vode
3. Na rozpálenom oleji opečieme papriku, pridáme cibuľku, v múke obalený baklažán, cesnak a krátko povaríme
4. Pridáme paradajky, paradajkový pretlak, tabasco, hrášok s fazuľkou a Podravku
5. Všetko povaríme asi 10 minút, preložíme do ohňovzdornej nádoby, vytvarujeme jamky a do každej vlejeme jedno vajce
6. Nakoniec vajcia obložíme plátkami slaniny
7. Zapekáme cca 15 minút pri 220 stupňoch