Rýchlo a lacno s Gizkou Oňovou

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Rýchlo a lacno s Gizkou Oňovou

K ekonomickému vareniu nás inšpirovala Gizka Oňová v Teleráne 16. januára 2015...

SPIŠSKÁ KOCKA
Suroviny:
500 g sušených širokých rezancov
400 g zemiakov
200 g bryndze
250 g kyslej smotany
120 g údenej slaniny
2 PL čerstvého alebo sušeného kôpru
2 vajcia

Postup:
Slaninu nakrájame na malé kocky a vytopíme. Získaný tuk zmiešame s uvarenými a precedenými rezancami.
Uvarené a precedené zemiaky roztlačíme spolu s bryndzou, kôprom a polovicou smotany.
Do vymasteného pekáča dáme polovicu rezancov, vrstvu zemiakov s bryndzou a prikryjeme zvyšnými rezancami.
Vrch potrieme zbytkom smotany, v ktorej rozšľaháme 2 vajcia a dáme do predhriatej rúry zapiecť na 30 min.
Podávame s kockami opraženej slaniny.

Dobrá rada:
Namiesto rezancov môžeme použiť aj lasagne.

ZELENINOVÁ POLIEVKA S MRVENICOU
Suroviny:
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, kaleráb, petržlen, zeler)
4 PL masti alebo oleja
1 PL mletej červenej papriky
2 PL polohrubej múky
soľ, korenie
Na mrvenicu:
1 vajce
100 g polohrubej múky

Postup:
Na kocky nakrájanú zeleninu podusíme na tuku, posypeme múkou a paprikou.
Zalejeme 2 litrami vody; osolíme, okoreníme a varíme asi 20 min.
Na záver do polievky prisypeme mrvenicu. Povaríme ešte 3 min.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia