Zora Czoborová to v kuchyni vie!

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Zora Czoborová to v kuchyni vie!

Zora Czoborová miluje thajské jedlo. Nikdy by však nezjedla „opičí mozog“. Za svoj metabolizmus je vďačná najmä otcovi. Hovorí, že obaja môžu zjesť aj klince: “Keď mamina išla na poobedňajšiu zmenu do nemocnice ako zdravotná sestra, vždy nám navarila niečo zdravé, ale len čo odišla, otec nakrájal slaninu s klobásou... Takže ako dieťa som si zvykla na vysoké energetické bomby a dnes môžem zjesť hocičo. No keď zbadám na sebe faldík, hneď ho dávam dolu. Strava musí byť zložená racionálnejšie. A k tomu pohyb.“ Pozrite, ako si Zora počínala v relácii Bez servítky, kde varila v týždni 26. - 30. januára 2015 v televízii DOMA!

NEŽNÝ JAKUBKO
Suroviny:
400 g mušlí sv. Jakuba
trocha šafránu
olivový olej
morská soľ
zmes korenia

Postup:
Mušle sv. Jakuba opečieme do zlata na rozhoriatej panvici na troche olivového oleja. Okoreníme šafránom, soľou a zmesou jemného farebného korenia. Podávame so zeleninou alebo s ľahkou cestovinou.

ZÁCHRANÁR MIŠO (5 porcií):

Suroviny:
5 lyžičiek Miso pasta
4 mrkvy
2 petržleny
1 balenie tofu
huby shitake
riasy Wakame
japonský rybí bujón

Postup:
Do tanierov nakrájame zeleninu a tofu, do každého vložíme riasu Wakame. V hrnci uvaríme rybí bujón. Po zovretí vodu odstavíme a vmiešame miso pastu. Vývar nalejeme do tanierov a podávame.

HYBAJ, BAČA JURO! - JAPONSKÉ STEAKY:
Suroviny:
5 kusov mladej hovädzej sviečkovej
olivový olej
300 g čerstvých šampiňónov
1 veľká cibuľa
sójová omáčka
čierne korenie

Postup:
Na rozhorúčenej platni prudko opražíme sviečkovú a necháme chvíľu odpočinúť. Vrátime späť na panvicu. Na vedľajšej panvici na olivovom oleji ugrilujeme cibuľku a nahrubo pokrájané očistené šampiňóny. Steaky nakrájame na malé kocky a zmiešame so šampiňónmi, chvíľu spoločne dusíme. Po odstavení dochutíme sójovou omáčkou a čiernym korením.
Podávame s ryžou s opečeným vajcom a horčicovým dressingom.

Krevety:
15 ks očistených kráľovských kreviet
25 g masla
šťava z polovice citróna
dva strúčiky pretlačeného cesnaku
sójová omáčka
čierne korenie
soľ

Krevety opražíme sprudka na olivovom oleji. Po chvíli pridáme maslo, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a soľ. Chvíľu podusíme. Oddelíme chvostíky, dochutíme čiernym korením a sójovou omáčkou a podávame, napríklad so zázvorovým dressingom.

NEROZHODNÝ JAMES BOND 
Suroviny:
750 g termizovaného tvarohu
200 ml šľahačkovej smotany
200 g kryštálového cukru
4 vajcia
75 g solamylu
200 g vanilínového cukru
600 g múky na tempuru (alebo 300 g hladkej a 300 g kukuričnej múky)
olej
vanilková zmrzlina
šťava z citróna
práškový cukor na posypanie
mäta

Postup:
Ponorným mixérom zmixujeme tvaroh, šľahačkovú smotanu, cukor, 3 vajíčka, solamyl, citrónovú šťavu a vanilínový cukor. 75 minút pečeme na 150 stupňoch. V miske zmiešame múku s trochou studenej vody a jedným žĺtkom. Upečené tvarohové cesto nakrájame na kocky, obalíme v múke a vyprážeme úplne ponorené 2 minúty v horúcom oleji. Podávame posypané práškovým cukrom so zmrzlinou a mätovým lístkom.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia