Špargľa so zelenou omáčkou

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Špargľa so zelenou omáčkou

Suroviny:
1 kg špargle
4-5 natvrdo uvarených vajec
1 dcl vínneho octu
1 dcl vody
1 PL cukru
1 PL horčice
1 PL oleja
mleté čierne korenie
petržlen
kôpor
pažítka
1 dcl kyslej smotany
1 PL Podravky

Postup:
1. Špargľu očistíme, ošúpeme a zbavíme drevnatej časti
2. Takto pripravené kúsky špargle zviažeme do viazaničky a dáme variť do vriacej osolenej vody
3. Špargľu varíme tak, aby bola do vody ponorená iba spodná časť špargle a horná časť sa robila "v pare" (varíme 10 - 15 minút)
4. Medzitým pripravíme omáčku. Do zmesi octu a vody pridáme cukor, Podravku, krátko povaríme a necháme vychladnúť
5. Natvrdo uvarené vajíčka, vňaťku a kôpor pokrájame nadrobno
6. K vychladnutej zmesi pridáme horčicu, olej, pokrájané vajcia, petržlen, kôpor, pažítku a nakoniec smotanu
7. Dochutíme soľou, korením a všetko dobre premiešame
8. Omáčku necháme odležať v chlade 1 - 2 hodiny
9. Uvarenú špargľu uložíme na tanier a prelejeme omáčkou

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia