Mäsová roláda á la pekáč

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Mäsová roláda á la pekáč

Suroviny:
2 kg hovädzieho mäsa (môžeme použiť aj bravčové alebo teľacie)
4 PL lyžice oleja
60 g slaniny
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
2 kg zemiakov
1 PL Podravky                                                                                                                                                                                                                                                                               
šťava z 1 citróna

Postup:
1.    Slaninu, petržlenovú vnať a cesnak pokrájame nadrobno, pridáme Podravku, šťavu z citróna a dobre premiešame
2.    Kuchynsky upravené mäso rozrežeme tak, aby vznikol jeden veľký plát, mäso naklepeme, posolíme a okoreníme
3.    Takto pripravené mäso potrieme pripravenou zmesou, zavinieme do rolády, previažeme špagátom a ešte raz posolíme
4.    Na plech nalejeme olej, uložíme na plátky nakrájané zemiaky, posolíme, okoreníme a dobre premiešame
5.    Na zemiaky položíme roládu a prikryjeme druhým plechom alebo alobalom
6.    Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov
7.    Keď je roláda na polovicu upečená, otočíme ju, podlejeme trochou vody a dopekáme (doba pečenia je cca  90 minút)
8.    Z upečenej rolády odstránime špagát, pokrájame na plátky a môžeme servírovať

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia