Bezdeda siahol po japonskej kuchyni

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Bezdeda siahol po japonskej kuchyni

Spevák Tomáš Bezdeda je milovníkom japonskej špeciality - sushi. No to, že ho rád konzumuje, ešte neznamená, že zvládne aj jeho prípravu. Pozrite, ako sa s tým popasoval a či je naozaj v kuchyni taký "ľavý", ako si podaktorí jeho kolegovia mysleli...

Dračí dych
Suroviny:
2 kg krevety
125 g maslo
100 g kučeravá petržlenová vňať
1 ks cesnak
8 ks malé červené čili papričky
soľ
olivový olej
zmes čerstvého šalátu

Postup:
Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme krevety, čili, maslo, petržlen a soľ, restujeme do zlata. Krevety podávame na šalátovej zmesi.

Sushi
Suroviny:
1 kg sushi ryža
kúsok riasy kombu
2 dcl ryžový ocot
soľ
160 g cukor

Postup:
Prepláchnutú ryžu dáme variť, najlepšie do špeciálneho hrnca, spolu s kúskom riasy. Na ohni držíme zhruba 20 minúť, odstavíme a necháme ryžu dôjsť. Pripravíme si zálievku - zmiešame ryžový ocot s cukrom a soľou. Ryžu preložíme do misky, zalejeme zálievkou a premiešame. Na navhlčený kus riasy naložíme ryžu a náplň podľa chute - avokádo, uhorku, čerstvého lososa, tuniaka, krabie tyčinky či krevetky. Zavinieme, nakrájame na krúžky a podávame so sójovou omáčkou, chrenom wasabi a nakladaným zázvorom.

Samurajský zmrašťovák
Suroviny:
2 ks mascarpone
125 ml smotana 33%
2 ks plátky želatíny
2 ks vanilkový cukor
4 PL kyslá smotana
šťava z veľkého citróna, veľkého pomaranča a limety
tortový korpus

Postup:
Mascarpone zmiešame s vanilkovým cukrom, kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou, želatínou a šťavami. Nalejeme do tortovej formy, na dne ktorej máme pripravený tortový korpus. Pred podávaním dáme stuhnúť do chladničky, servírujeme s ovocím.

Filip Tůma stál prvýkrát v ozajstnej kuchyni

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia