Marek Majeský navaril zvláštne menu

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Marek Majeský navaril zvláštne menu

Marek Majeský k vareniu nemá vzťah, ale napriek tomu sa rozhodol, že urobí čo bude v jeho silách, aby bol jeho deň nezabudnuteľný. No nebolo to ľahké, lebo k jeho stolu si sadol napríklad aj gurmán, ktorý je ideálnym súperom pre jeho seriálovú postavu. Samuel Waldner je v reálnom živote tým, čím je Slávo Dolinský v seriáli Búrlivé víno.

Kašovité tajomstvo Ďura Petranského
Suroviny:
400 g instantnej polenty
40 g masla
400 g šampiňónov
4 dcl balzamicového octu
rucola
parmezán

Postup:
Polentu uvaríme v osolenej vode. Do zmesi vmiešame maslo a vylejeme na plech. Posypeme hrsťou nastrúhaného parmezánu, posolíme, okoreníme a dáme piecť na cca 30 minút pri 240 stupňoch. Podávame s hoblinkami parmezánu, rucolou a dusenými šampiňónmi v balzamicu.

Opité trubky Igora Oravca
Suroviny:
hrsť cibule
hrsť nakrájanej slaninky
1 konzerva ošúpaných paradajok
cukor
3 pásiky čili
olej
mletý cesnak
červené víno
soľ
čierne korenie
bazalka

Postup:
Na olivovom oleji orestujeme mletý cesnak, paradajky, cukor, soľ, korenie. Pridáme trochu červeného vína a povaríme. Rozmixujeme, vmiešame opraženú slaninku a ochutíme čerstvo pokrájanou bazalkou. Pre chuť môžeme pridať čili. Zmes podávame zmiešanú s cestovinami.

Sladký sen Karin Kučerovej
Suroviny:
1 vanilkový puding
4 PL kryštálového cukru
0, 5 l mlieka
3 PL celého maku
šľahačka
vanilková zmrzlina
zmes lesného ovocia
solamyl
červené víno

Postup:
Vanilkový puding pripravený klasickým spôsobom zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a do zmesi vmiešame mak. Servírujeme v pohároch so zmesou lesného ovocia a vanilkovou zmrzlinou. Ovocie najskôr prehrejeme na panvici s trochou červeného vína, cukru a solamylu, aby zhustlo.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia