Obedové menu do 10 eur

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Obedové menu do 10 eur

Varili sme lacno a rýchlo 9. januára 2015...

KAPUSTOVÁ POLIEVKA S MAJORÁNKOU A KLOBÁSOU 
Suroviny:
1 kg bielej hlávkovej kapusty
300 g zemiakov
10 g cesnaku
3 bobkové listy
10 bobuliek nového korenia
10 bobuliek čierneho korenia
1 čajovú lyžičku drvenej rasce
1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1,5 čajovej lyžičky majoránky
1,5 polievkovej lyžice bravčového sadla
1 nožičku domácej klobásy
1 kocku zeleninového bujónu
1,5 polievkovej lyžice hladkej múky
2 dl smotany na varenie

Postup:
Na rozohriatom sadle speníme cibuľu. Pridáme bobkový list a rascu, zaprášime hladkou múkou.
Pridáme nakrájanú kapustu a zalejeme vodou (1,5 - 2 litre).
Pridáme cesnak, soľ a ostatné korenie.
Po 15 minútach varenia pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zeleninový bujón. Varíme, kým nezmäknú zemiaky.
Prilejeme smotanu, pridáme majoránku a na kocky opečenú klobásku. Povaríme ešte 5 min.

JABLKOVÉ PALACINKY
Suroviny:
500 ml mlieka
250 g polohrubej múky
2 vajcia
štipka soli
3 nastrúhané jablká
1 vrecúško škoricového cukru
50 ml oleja
50 g masla

Postup:
V mlieku rozhabarkujeme vajcia, múku, soľ. Pridáme nastrúhané jablká. Na panvici zohrejeme olej, pridáme maslo a vyprážame malé palacinky z každej strany asi 1 min.
Ešte horúce ich posypeme škoricovým cukrom.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia