Rybacie polievky na tri spôsoby

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Rybacie polievky na tri spôsoby

Rybacie polievky sme varili v Teleráne 8. januára 2015...

LOSOSOVÝ KRÉM 
Suroviny na 4 porcie:
400 g čerstvého lososa
2-3 šalotky 
100 g masla
olivový olej
morská soľ, korenie čerstvo namleté
vývar (nemusí byť)
biele víno suché
smotana na šľahanie
šafran
petržlenová vňať

Postup:
Lososa nakrájame na kocky veľké asi 1x1 cm a opečieme ich na olivovom oleji s kúskom masla. Osolíme a okoreníme.
Do veľkej panvice alebo woku dáme olivový olej - maslo , najemno nakrájanú šalotku a na miernom ohni orestujeme do zmäknutia asi 5 minút. Podlejeme bielym vínom, pridáme šafran a povaríme. Pridáme smotanu a opäť necháme redukovať. Vložíme kúsky lososa, krátko prehrejeme a dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Rada: Lososa môžeme aj bez opečenia vložiť priamo do horúcej smotanovo-vínovej omáčky a krátko prehriať.   

RYBACIA POLIEVKA NA STREDOMORSKÝ SPÔSOB 
Suroviny na 4 porcie:
400-500 g očistených a nakrájaných morských rýb
250 g lúpaných paradajok
2 PL olivového oleja
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 cm zázvoru
½ feniklu
½ stonkového zeleru
biele víno
rybací fond - vývar
štipka pravého šafranu
čili
soľ morská
čierne korenie
bylinky - koriander a nasekaná petržlenová vňať

Postup:
Vo veľkom hrnci speníme na olivovom oleji najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, čili a zázvor. Pridáme na malé kúsky nakrájaný fenikel a stonkový zeler. Prilejeme biele víno a vývar.  Pridáme koreniny a šafran, lúpané paradajky a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme kúsky rýb. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a koriander.

RYBIA POLIEVKA NA THAJSKÝ SPÔSOB   
Suroviny na 4 porcie:
400 g filetovaných morských rýb
100 g masla alebo olivového oleja
150 g čerstvej červenej papriky
20 g zázvoru
1 ks čili
1 ks citrónovej trávy
1 ks cibule
500 ml vody alebo vývaru
500 ml kokosového mlieka
200 ml smotany na varenie
20 ml limetovej šťavy (podľa chuti)
rybia omáčka
šafran
20 g čerstvého koriandra
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie

Postup:
Na troške oleja (masla) restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zázvor, čili a cesnak. Neskôr pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku. Podlejeme vývarom a vložíme kúsok citrónovej trávy, ktorú rozrežeme na polovice alebo rozdrvíme paličkou na mäso. Uvaríme silný vývar a na záver pridáme šafran, kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Ochutíme rybou omáčkou, limetovou šťavou, soľou a korením. Nakoniec pridáme nasekaný koriander.
Kúsky rýb opečieme na rozpálenej panvici a vložíme rovno do taniera a zalejeme krémom alebo ich vložíme surové do krému a krátko povaríme. 

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia