Upečte si chlieb z vlastného kvásku

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Upečte si chlieb z vlastného kvásku

Veľa ľudí neodlišuje kvások a kvasnice. Majú rôzny dopad majú na naše zdravie, ako sa v našom tele správajú a v čom nám pomáhajú alebo škodia. Kvások nie je žiadnym moderným výmyslom, ale je známy už 5 000 rokov.

Možno si pamätáte svoje staré mamy, ako kváskový domáci chlieb zvykli piecť doma. Chlieb upečený z kvásku je pre naše zdravie prospešný. Je pripravený úplne bez chémie - bez rôznych prídavných látok.

Kváskový chlieb sa dá upiecť už z troch surovín: múka, voda, soľ. Prípadne ho môžete dochutiť a to rôznymi bylinkami, koreninami alebo semienkami. Je ľahšie stráviteľný - vďaka baktériám mliečneho kvasenia. Znamená to, že po zjedení kváskového chleba vám už nebude bývať ťažko na žalúdku, ani vás nebude nadúvať. Vydrží dlhšie - pri kvasení vzniká kyselina mliečna, ktorá chlieb prirodzene konzervuje. Kváskový chlieb sa dá bez problémov jesť aj týždeň.

V Teleráne o kváskovaní hovori Naty Žúreková Štefková a Daniela Rau.

Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi



Prihlasovanie je dočastne nedostupné.