Fašiangové dobroty: Slovensko vs. Taliansko

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

Fašiangové dobroty: Slovensko vs. Taliansko

Fašiangy - Slovensko - je každoročným obdobím od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Toto fašiangové obdobie je plné výborného jedla, pitia a zábavy. Fašiangy však nie sú len o krásnych plesových róbach, sú tiež o tradíciach a zvykoch. Typickým fašiangovým jedlom sú šišky, pampúšiky, fánky a rôzne druhy mäsitých jedál ako klobásy, huspenina a ďalšie.

Fašiangy v Taliansku : Carnevale alebo tiež Fašiangy / Masopust. Po Novom roku, prakticky začiatkom januára, sa začína karneval s rôznymi sprievodmi, maskami a zábavou. Končí sa pred „škaredou" Popolcovou stredou, kedy sa začína 40-dňové pôstne obdobie (pôst trvá do Veľkého piatku). Začiatok fašiangov má teda pevne stanovený dátum, a to po sviatku Troch Kráľov - 6. januára. Ale koniec fašiangov má pohyblivý termín, keďže dátum Popolcovej stredy pripadá na 40-ty deň pred Veľkou nocou a dátum tej sa každý rok mení.

To najlepšie urobili v Teleráne za Slovensko Daniel Hrivňák a Sardínčan Andrea Ena.

Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi



Prihlasovanie je dočastne nedostupné.